Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IVANA SOMERS WAS ONGEWENST ALS WETHOUDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ivana Somers (Leefbaar) als wethouder in Vlaardingen was lange tijd onbespreekbaar op het stadhuis. Dat beweert raadslid Tim Thiel (fractie Boers). CDA, VVD, GroenLinks en SP zouden zich bij eerdere onderhandelingen voor de vorming van een college hebben verzet tegen deelname van Leefbaar, vanwege Somers. Toch wordt morgen een nieuw stadsbestuur gepresenteerd, inclusief wethouder Somers. Thiel is niet verbaasd.

Thiel: ‘Na een jaar is iedereen gedraaid. Bart Bikkers (VVD), Jacky Silos (CDA) zijn onder het juk van Arnout Hoekstra (SP) vandaan en willen nu ineens wel samenwerken met Ivana Somers-Gardenier, uiteraard allemaal in het belang van de stad. Dat alles met gedoogsteun van de maoïsten, die zich inmiddels onafhankelijk noemen, met als resultaat dat zij nu wel willen samenwerken met Somers. Ooh en nu iedereen zo aan het draaideuren is voelen de draaikontjes van D66 zich helemaal thuis, dus die doen nu ook mee.’

Het wethouderschap voor Somers betekent ook wisselingen in de fractie van Leefbaar. Raymond van Haren wordt fractievoorzitter. Voor Leefbaar keert Albert Don terug in de raad. Hij zat daar al van 2010 tot 2018. Don is de partner van het reeds zittend Leefbaar-raadslid Rianne Molenaar.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *