Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INZAMELINGSACTIE TAMPONS EN MAANDVERBAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De armoede in Schiedam raakt ook vrouwen die menstrueren, daarom start een actie voor het inzamelen van de tampons en maandverband. Een idee van de Stichting Schiedam aan de Slag: de stichting van wijkactiviste Willy Heikamp. De stichting komt nu in actie tegen de zogenaamde ‘menstruatie armoede’. Volgens de stichting moeten vrouwen in Schiedam soms kiezen tussen voedsel of een pak maandverband of tampons.

In een persbericht meldt de stichting: ‘Deze artikelen zijn relatief dure producten bij de boodschappen en dus wordt in de meeste gevallen de keuze gemaakt voor voedsel. Dit heeft als gevolg dat vrouwen en meiden gedwongen worden om gebruik te maken van andere middelen om de menstruatie periode door te komen. Dit kan zijn om toiletpapier te gebruiken in hun onderbroek en/of de hele periode binnen te blijven. Zeker voor jonge meiden die naar school moeten is dit een rampenplan. En het gebeurd, meer dan je denkt, gewoon hier in ons eigen Schiedam…’

De stichting Schiedam aan de Slag wil dit uit de taboesfeer halen en graag wat voor deze vrouwen betekenen. ‘In navolging van ons project “verzorgingsproducten” willen we nu (maandelijks) maandverband en tampons uitgeven aan hen die het nodig hebben’, laat de stichting weten. Ook wil de stichting de mogelijkheid bekijken om wasbaar maandverband en de menstruatie cup te promoten en uit te geven. Er worden door de stichting al een aantal weken nood voedselpakketten uitgegeven en daar kan het bij worden gedaan. Ook willen de initiatiefnemers een inventarisatie maken bij de gezinnen om hoeveel vrouwen/moeders/dochters het gaat, om zo op maat uit te reiken.

‘We denken er bijvoorbeeld aan om tegoedbonnen uit te reiken zodat de vrouwen maandelijks hun verzorgingsproducten op kunnen halen’, meldt de stichting. Hierbij zoeken ze de samenwerking met diverse partijen en stichtingen in Schiedam.

Voor dit alles heeft de stichting uw hulp nodig; zowel financiële hulp, maar ook instanties en organisaties die mee willen helpen om dit onder de aandacht te brengen en mee willen denken.

Goede ideeën en donaties zijn welkom. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op via info@schiedamaandeslag.nl t.a.v. Jenneke. Financiële donaties kunnen worden overgemaakt naar NL46 INGB 0007 3627 53 ten name van Stichting Schiedam aan de Slag.

Donaties in de vorm van producten, dus verpakkingen maandverband en tampons kunnen worden afgeleverd bij de tijdelijke locatie van de Stichting Schiedam aan de slag in de Westmolenstraat, te vinden op het adres van de Kookstudio. Elke dinsdag- en donderdagmiddag.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “INZAMELINGSACTIE TAMPONS EN MAANDVERBAND SCHIEDAM

  1. Mooi idee,
    Maar zolang er heel veel mensen met heel weinig geld op straat lopen met een I-pad en/of een sigaret snap ik niet dat er voor zoiets een inzamelingsactie nodig is in Nederland. Voor de mensen die i.d.d. geen I-pad of sigaretten hebben, kan de voedselbank ook een uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *