Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PERSONEELSTEKORT RET: MES IN TRAMS EN BUSSEN

ROTTERDAM- De RET zal vanaf maandag minder trams en bussen inzetten; de metro zal vanaf 22 augustus de normale winterdienstregeling gaan rijden. Voor RET tram- en buslijnen geldt dat er een alternatieve dienstregeling wordt gereden, die bestaat uit een mix van zomer- en winterdienstregeling. Dit varieert per lijn. De focus ligt op het bieden van voldoende capaciteit. De eerder aangekondigde uitbreiding van lijn (6)68 naar de STC Campus gaat in overleg met de onderwijsinstellingen niet door. De Bob-bus zal vooralsnog niet rijden.

EBS zal in de concessie Voorne Putten – Rozenburg de vakantiedienstregeling continueren. Wel wordt lijn 105 tussen Rozenburg en Hellevoetsluis versterkt, zodat scholieren een goede busverbinding houden. Er worden geen capaciteitsproblemen verwacht.

Afgelopen vrijdag is door de vervoerbedrijven HTM, RET en EBS bekend gemaakt dat zij wegens personeelstekort op maandag 22 augustus niet (volledig) kunnen opschalen van de zomerdienstregeling naar de reguliere dienstregeling. De vervoerders geven aan dat dit komt door ziekteverzuim, inhaalzorg, beperkte instroom van nieuwe medewerkers, verlof (moet wettelijk verleend worden), maar ook de introductie van een nieuwe regeling waarbij medewerkers maximaal 2 jaar eerder met pensioen mogen.

2 reacties op “PERSONEELSTEKORT RET: MES IN TRAMS EN BUSSEN

  1. Heel slim om geen percentages te noemen en ziekteverzuim op een hoop te vegen met inhaalzorg, beperkte instroom nieuwe medewerkers, verlof en vervroegd pensioen. Dat alles bestaat al jaren. Alleen dat ziekteverzuim… waar komt dat opeens in zo’n hoge mate vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *