Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INBURGERING VLUCHTINGEN VLAARDINGEN GROOT MYSTERIE

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen is nauwelijks in staat om vragen te beantwoorden over de resultaten van de inburgering van vluchtingen. De fractie Boers(fB) heeft naar concrete resultaten gevraagd, maar krijgt op vrijwel elke vraag te horen dat de inburgeraar momenteel zelf verantwoordelijk is voor diens inburgering. De registratie van voortgang en resultaten ligt bij de landelijke Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), daarom heeft de gemeente Vlaardingen hierop geen zicht. Wel wordt duidelijk dat in de afgelopen 4 jaar in totaal 438 vluchtelingen zijn gevestigd in Vlaardingen.

De fB is benieuwd naar hoeveel vluchtelingen in Vlaardingen taallessen hebben gevolgd. FB: ‘Hoeveel uur per week? Wat doen ze de rest van de week? En waarop worden zij aan het eind van de opleiding beoordeeld?’ Antwoorden blijven uit.

Vluchtelingen worden vanaf dag één ondersteund door Vluchtelingenwerk Vlaardingen en Stroomopwaarts (SOW). Zij volgen op eigen initiatief taal- en inburgeringslessen. Alles eerste stap richting werk of een opleiding wordt bij SOW een assessment afgenomen om het best passende traject te bepalen. Taal is hier een onderdeel van. SOW voert dit traject uit. Hiernaast wordt vanuit de maatschappelijke begeleiding van Vluchtelingenwerk een traject gestart om wegwijs te worden in Vlaardingen, onder andere door de inzet van een maatje.

Minister Wouter Koolmees (D66) gaf in 2018 aan, per brief aan de Tweede Kamer, dat weinig inburgeraars het einddoel halen. Daarnaast belemmert de cursustijd de deelname aan opleiding of aan (een traject naar ) werk en ook bevat het systeem perverse prikkels naar inburgeraars en cursusaanbieders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “INBURGERING VLUCHTINGEN VLAARDINGEN GROOT MYSTERIE

  1. Het is in Vlaardingen niet anders als in de rest van Nederland. B&W blinken uit in incompetentie en vaagheden en zijn uitsluitend bezig met hun eigen agenda. Het vluchtelingenprobleem is een verdienmodel voor enkelen en zal zolang links het hier voor het zeggen heeft niet of nauwelijks veranderen. We moeten er mee leren leven, maar niet van harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *