Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INBRAAKGOLF VLAARDINGEN DOOR ZELFDE SLEUTELS

VLAARDINGEN- In de eerste periode van dit jaar zijn in Vlaardingen drieënvijftig aangiften gedaan van inbraken in kelderboxen, schuren en garages waarbij criminele gebruik hebben gemaakt van (vermoedelijk) identieke sleutels, zo blijkt uit gegevens van de politie. Met de politiecijfers wordt het beeld bevestigd dat de fractie Boers (fB) begin juli al naar buiten bracht over een golf van vernieling en inbraak in de bergingen onder Vlaardingse flatgebouwen. Mogelijk speelt mee dat slechts enkele sleutels voldoende zijn voor toegang tot alle bergingen onder de flats.

De inbraakcijfers zijn opgevraagd bij het gemeentebestuur door de fB. Tegelijk vindt het stadsbestuur dat verdere maatregelen een taak zijn van de verhuurders van de gebouwen. Bij woningen van particuliere eigenaren betreft het een eigen verantwoordelijkheid. Er komt in elk geval geen verzoek vanuit de gemeente aan de verhuurders om al hun kelderboxen nogmaals na te lopen en indien er sprake is van defecte of onvoldoende verlichting dit probleem te verhelpen.

Burgemeester en wethouders kunnen verder niet aangeven om hoeveel problemen met geweld, vernieling, inbraak en ontucht het gaat in en om de Vlaardingse kelderboxen.

In veel flats van Waterweg Wonen heeft u een specifieke sleutel nodig voor de hoofdingang van de flat, maar enkele flats gebruiken dezelfde sleutel. In veel flatgebouwen geldt dit ook voor de sleutel voor de hoofdgang van de kelderbox en voor individuele boxen. Dus kan iedereen zonder al te veel problemen kelderboxen betreden in flats waar men niet woont. Het probleem is verspreid over de hele stad, omdat bewoners van meerdere flats in de Westwijk ook de kelderboxen in Holy kunnen betreden en andersom.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “INBRAAKGOLF VLAARDINGEN DOOR ZELFDE SLEUTELS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *