Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN STROMENDE REGEN: HULP PLANTEN VLAARDINGEN CENTRUM

VLAARDINGEN- Op Facebook is een foto verschenen van de planten op het Liesveldviaduct die aan het eind van de ochtend worden besproeid door werkers van Stroomopwaarts en Irado, terwijl het hard regent. Omwonenden ergeren zich al enkele weken aan het feit dat de planten op het viaduct staan te verdrogen. Een van hen: ‘Je gelooft het pas als je het ziet, vandaag is het dan eindelijk zover!!’

Voor vandaag tot en met zondag wordt regen voorspeld, maar volgens het Hoogheemraadschap Delfland zijn de buien van de komende dagen niet genoeg om het neerslagtekort van 190 mm op te heffen.

Na ruim 6 weken zonder neerslag viel vanaf eind april in heel Nederland regen. Daarna werd het weer droog. In het weekend van 23 en 24 mei is er wel wat neerslag gevallen, maar die regen heeft slechts beperkt verlichting gebracht voor het groen.

Het KNMI heeft berekend dat de hoeveelheid neerslag de afgelopen zestig jaar met 20 % is gestegen en voorspelt dat er meer hoosbuien ontstaan. Vooral in de zomer. In de herfst en winter valt de regen meer verspreid over de dag.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “IN STROMENDE REGEN: HULP PLANTEN VLAARDINGEN CENTRUM

  1. Ahahah, bedankt voor die foto!!!!

    Tuurlijk ik snap dat die man zich kapot geschaamd moet hebben terwijl hij daar in opdracht van zijn werkgevers stond. Maar het was voor zijn leidinggevenden ongetwijfeld een spoedgeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *