Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MOGELIJK OPLICHTINGSPRAKTIJKEN SCHIEDAM-SVEAPARKEN’

SCHIEDAM- In de omgeving van Sveaparken in Schiedam zoeken Ierse klusjesmannen naar werk, waarschuwt de wijkagent. ‘Let op! Mogelijke oplichtingspraktijken’, luidt de waarschuwing. De Ieren zijn gekleed in het oranje en dragen een helm. Ze rijden rond in een wit busje met Nederlands kenteken. Het busje moet bijna door zijn veren zakken.

Een bewoner meldt: ‘Er lopen hier vier Engelstalige gasten door de straat, aanbellend bij elk huis om te vertellen dat morgen de straat in Sveafors wordt gereinigd.’

Ierse klusjesmannen, zogeheten ‘travellers’, maken onderdeel uit van een reizend gezelschap van Ieren, verspreid over heel Europa. Het ‘werk’ van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk.

Volgen de redactie van het tv programma Opgelicht (AVRO/TROS) is de moeilijkheid met deze Ierse klusjesmannen dat de politie weinig tegen hen kan ondernemen. Immers goedgelovige mensen maken aan de deur mondeling afspraken om de werkzaamheden te laten verrichten. Werkzaamheden die weliswaar matig tot slecht worden uitgevoerd, maar die geen aanleiding vormen voor politie-ingrijpen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *