WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HULP VOOR MKB SCHIEDAM BIJ ENERGIE BESPAREN

SCHIEDAM- Voor veel retail- en horecaondernemers zijn de snel stijgende energiekosten (als gevolg van de gecreëerde energiecrises) een grote zorg. Daarom organiseert retail- en horecaplatform SHOP twee bijeenkomsten over energiebesparing. Tijdens deze bijeenkomsten vertelt een energieadviseur wat ondernemers kunnen doen om de energiekosten terug te dringen en beheersbaar te houden. Met de tips kunnen ondernemers vervolgens aan de slag om hun pand te verduurzamen. Ondernemers in de binnenstad die hierbij hulp nodig hebben, kunnen zich aanmelden voor de pilot met de ‘Klusbus.’ Deze bus gaat kosteloos langs bij de ondernemer om meteen eenvoudige energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Phons Ockerse, voorzitter SHOP: ‘’Vanuit het Rijk worden op dit moment maatregelen voor ondernemers opgesteld. Ik ben blij dat we onze ondernemers alvast een beetje kunnen ondersteunen met het besparen van energie. Juist in deze tijd van financiële onzekerheid is het van groot belang om ondernemers te informeren en helpen.’’

Tijdens de informatiebijeenkomsten op 30 november en 7 december informeert een energieadviseurs van Breijer de ondernemers over grotere en kleinere energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Omdat de ondernemers vaak geen eigenaar van het pand zijn, zijn ook de vastgoedeigenaren welkom. De ondernemers horen daarnaast meer over landelijke subsidies. Ondernemers kunnen zich vervolgens aanmelden voor de Klusbus. In januari rijdt deze Klusbus met onder andere radiatorfolie en tochtstrips langs de ondernemers om ze kosteloos een handje te helpen. SHOP start een pilot met deze Klusbus in de binnenstad. ‘’Als dit succesvol blijkt, kijken we of we de Klusbus ook in andere Schiedamse winkelgebieden kunnen laten rijden,’’ aldus Ockerse.

Deurbordjes Veel ondernemers sluiten hun deur om de warmte binnen te houden. Ockerse: ‘’Het publiek kan dan het idee krijgen dat de winkel of horecagelegenheid gesloten is. Daarom verstrekken wij de komende dagen aan alle 600 Schiedamse retail- en horecaondernemers een deurbordje met hierop de tekst: Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen.’’ Ondernemers die geen bordje hebben ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar info@shopschiedam.nl.

De twee informatiebijeenkomsten vinden plaats in SHOP op woensdagochtend 30 november van 8.00 tot 9.30 uur en op woensdagavond 7 december van 19.00 tot 20.30 uur. Schiedamse retail- en horecaondernemers en vastgoedeigenaren van winkels en horecapanden kunnen zich aanmelden tot maandag 28 november door een e-mail te sturen naar info@shopschiedam.nl. Ondernemers horen tijdens de informatiebijeenkomsten hoe zij zich kunnen aanmelden voor de Klusbus.

8 reacties op “HULP VOOR MKB SCHIEDAM BIJ ENERGIE BESPAREN

  1. Zou het geen beter idee zijn om de krachten te bundelen tegen die klimaatonzin? ?Dan kunnen de energierekeningen per direct naar beneden??. Klimaat is net zo’ n hoax als corona! ?

  2. Gewoon weer gas uit Rusland halen, dan is de energiecrisis voorbij.
    Tenslotte hebben we ook geen moeite met Saoedi-Arabië en Qatar!

  3. Putin de schuld blijven geven van alles. Misdadig! Amerika & Nederland hebben zelf bijv. gas in overvloed. Maar vanwege ‘Ze Great Reset’ & ‘Ze GreenDeal’ gaan we bedelen voor gas bij de Arabieren.

    1. We kunnen ook de provincie Groningen opofferen, dat kost minder dan in de reet kruipen van Arabistan voor een beetje gas én al ons belastinggeld aan Oekraïne schenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *