Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISVESTING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM BLIJFT VRAGEN OPROEPEN

SCHIEDAM- De huisvesting van vluchtelingen in Schiedam roept opnieuw vragen op. Vanuit de gemeenteraad wordt kritisch gekeken naar de Prestatieafspraken van verhuurder WoonPlus, waarin melding wordt gemaakt door de corporatie over het onderdak bieden aan vluchtelingen. Tenminste één van de fracties wil van het stadsbestuur weten welk trajecten Stroomopwaarts heeft ontwikkeld om vluchtelingen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. En in welke praktische zaken biedt Vluchtelingenwerk ondersteuning gericht op zelfredzaamheid? De gemeente faciliteert de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen.

Bij de verplichte huisvesting in Schiedam gaat het voor het komende halfjaar om 62 vluchtelingen. Pogingen van de oppositiepartijen LOS en OPS, om te stoppen met de urgentie voor vluchtelingen bij de toewijzing van sociale huurwoningen, zijn tot nu toe altijd door raadsmeerderheden van tafel geveegd.

Wel heeft het gemeentebestuur van Schiedam recent nee gezegd tegen het bieden van koopwoningen voor vluchtelingen in de voormalige Aleidaschool in Oost. Zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder was één van de drie definitieve inschrijvingen om aan de slag te gaan met het pand aan de Oostsingel.

Eigenlijk wil de gemeente Schiedam af van de standaard huisvesting van vluchtelingen, omdat er anders geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer naar reguliere woningzoekenden gaan. Uit de nota Huisvesting statushouders: ‘In deze segmenten kan bij deze vrijkomende aantallen geen enkele huurwoning meer naar een regulier woningzoekende gaan…’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “HUISVESTING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM BLIJFT VRAGEN OPROEPEN

  1. Het meest naiëve is nog die van stroomopwaarts, het optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt. De tijd dat ik met 97 asielzoekers werkte bleek dat er van die 97 mensen er vier over een baan praatten en slechts één de bereidheid had om daadwerkelijk ergens aan de slag te willen gaan. De rest was beslist níet naar Nederland gekomen met de intentie om ooit te gaan werken.

  2. Lieve lezers,
    Laat je geen zand in de ogen strooien door het verhaaltje dat Schiedam af wil van de standaard huisvesting voor vluchtelingen.

    “Eigenlijk wil de gemeente Schiedam af van de standaard huisvesting van vluchtelingen, omdat er anders geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer naar reguliere woningzoekenden gaan. Uit de nota Huisvesting statushouders: ‘In deze segmenten kan bij deze vrijkomende aantallen geen enkele huurwoning meer naar een regulier woningzoekende gaan…’”

    In maart zijn er verkiezingen en”ze” weten dondersgoed dat heel veel inwoners van Schiedam heel lang op een woning wachten, Dat vluchtelingen voorrang hebben zet kwaad bloed bij velen.

  3. En het lost geen ene pepernoot op….. Want mensen de subsidiekraan moet open blijven staan. Staat gemeente Schiedam eigenlijk al onder curatele bij het rijk??? Hoor je ook niks meer van…. Dat terzijde, het gaat nooit veranderen, we donderen alles bij elkaar, zoekt mekaar lekker op en onze (blanke) kinderen kunnen niet meer Buitenspelen. En op de leeftijd dat ze op zich willen gaan wonen is het onmogelijk omdat alles is bewoond door de kinderen van deze vluchtelingen…. Ik trap er zeker niet in want alles kan als de verkiezingen eraan komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *