Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISVESTER VLUCHTELINGEN DUIKT OP BIJ SCHOLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM-  Zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder is door wethouder Fahid Minhas (VVD) uitgenodigd om een plan te bedenken voor de voormalige Martinusschool middenin de wijk Tuindorp in Schiedam-Kethel. Het project is onlangs gegund aan 2d Vastgoed B.V uit Rotterdam. Dat alles wordt duidelijk uit beantwoording van de schriftelijke vragen van de OuderenPartij Schiedam (OPS).

Na eerdere publicaties door Waterweg Actueel, over de ware bedoelingen van Steenvlinder en Fundering, hebben beide organisatie pagina’s verwijderd met verwijzingen naar ’statushouders’.
Steenvlinder koopt panden op om deze vervolgens aan te bieden als kluswoningen. Daarbij wordt samengewerkt met de stichting Fundering, die aan vluchtelingen leningen verstrekt om in maandelijkse termijnen terug te betalen. Het terugbetalen via de constructie van Fundering door vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

Voor de ontwikkeling van de Iepenlaan 45 in Tuindorp zijn vijf partijen benaderd; hiervan hebben uiteindelijk vier partijen zich ingeschreven. In willekeurige volgorde zijn dit Steenvlinder bv, Fullhouse bv, 2d Vastgoed B.V. en Kikx. DenS was ook uitgenodigd, maar heeft in een laat stadium besloten geen plan in te dienen.

Steenvlinder was tot op het laatste moment ook in de race voor aankoop van de voormalige Aleidaschool in Oost. Het pand ging uiteindelijk naar JADE architecten en Fullhouse voor het ontwikkelplan Hof van Aleida.

De OPS heeft om een lijst verzocht van de uitgenodigde marktpartijen bij een aantal van de ontwikkellocaties binnen het programma Kansen in de Stad. Hierbij is door de OPS ook geïnformeerd naar de bedoelingen met het voormalige schoolgebouw in de Zalmstraat (Gorzen). Hiervoor zou nog op geen enkele wijze een (voor)selectie zijn gemaakt van ontwikkelaars.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “HUISVESTER VLUCHTELINGEN DUIKT OP BIJ SCHOLEN SCHIEDAM

  1. Fahid heeft zelf voldoende panden. Als hij een goede moslim is helpt hij zijn geloofsgenoten en huisvest hij ze in zijn eigen panden. Maar ja, toen ik in het AZC werkte heb ik geconstateerd dat mohammedanen elkaar beslist níet helpen. Als dat wel zo was hadden de mensen uit Syrië en Irak veel dichterbij huis hulp gehad in die extreem rijke oliestaatjes, Maar daar willen ze die onruststokers blijkbaar niet. Fahid Minhas wil ze waarschijnlijk ook niet in zijn eigen panden maar in andermans panden. Logisch, want een pand is na bewoning door asielzoekers veelal niet meer bruikbaar.

    1. Je weet hoe het met koning Midas ( Minhas ) afgelopen is , alles wat hij aanraakte veranderde in goud , waardoor hij uiteindelijk de hongersdood stierf .

  2. Vraag mij af waar deze gelukzoekertjes vandaan gaan komen en welk geloof ze hebben.
    Je kan deze gelukzoekertjes toch niet in een “vervuilde” school en op “vervuilde” grond , veroorzaakt door onreine Christenen, laten wonen als ze moslim zijn. Dat is niet hoe je als Christenen met deze om kan gaan.
    Ze horen zeker(minimaal) een 5 kamer nieuwbouw eengezinswoning te krijgen met minimaal 2 keukens, 3 wc’s met bidet, en uiteraard 2 vaste parkeerplaatsen voor de deur. Laten ze de langdurige Nederlandse woningzoekers met kind(eren) maar in een oude school wonen. Is altijd beter dan bij je (schoon) ouders op een zolderkamertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *