Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISARTSENPOST VLAARDINGEN-HOLY MAG NIET OPEN IN AVOND

VLAARDINGEN- De Huisartsen Onder een Dak (HOED) in Vlaardingen-Hoog Lede mag van maandag tot en met vrijdag tot uiterlijk 18.00 uur geopend zijn.

Tegen de omgevingsvergunning van het medisch centrum Hoog Lede lopen nog beroepszaken. In een tussenuitspraak heeft de rechtbank de meeste beroepsgronden afgewezen.  De rechtbank heeft daarbij wel vastgesteld dat de bepalingen uit de omgevingsvergunning die een beperkte openingstelling in de avonduren en op de zaterdag mogelijk maken, onvoldoende gemotiveerd zijn en buiten de grondslag van de aanvraag vallen. De rechtbank gaf de gemeente de mogelijkheid dit in de vergunning te herstellen. Van deze mogelijkheid heeft het het gemeentebestuur van Vlaardingen gebruik gemaakt, door in de vergunning te bepalen dat de HOED alleen van maandag tot en met vrijdag  open mag zijn tot 18.00 uur.

Sinds de afgifte van de conceptvergunning voor de HOED zijn een aantal bewoners van Park Hoog Lede van oordeel dat het gaat om ‘een megalomaan bedrijfsgebouw middenin een woonwijk’. Vanaf dat moment zijn de bewoners in protest tegen de komst van het Medisch Centrum. De tegenstanders hebben onder andere een probleem met de verkeersveiligheid in de wijk én rondom de drukbezochte buurtspeelplaats Holy, die in het geding zou komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “HUISARTSENPOST VLAARDINGEN-HOLY MAG NIET OPEN IN AVOND

  1. Een woonwijk met luxe huizen geklemd tussen gewone wijken en de snelweg heeft consequenties voor bewoners. De worsteling die men met de HOED al jaren heeft geeft weer dat men niet beseft dat een dergelijke situering van luxe huizen niet automatisch betekend dat men op een eiland van rust woont. De argumenten van spelende kinderen en rust zijn voor de ligging van de woonwijk drog redenen. Men wil een uitzonderingspositie boven omliggende wijken voor minder kapitaalkrachtige mensen. Deze oudere wijken hebben niet meer de ruimte voor een dergelijk gebouw als de HOED. De gedachtengang van de gronische bezwaarmakers , past niet in dit deel van de drukke randstad waar elke meter grond belangrijk is. De verkeerssituatie die telkens genoemd wordt en de parkeerdruk zijn ook onzin. Het gaat om kortdurende bezoeken waarvoor voldoende parkeergelegenheid is. Daarnaast is de verkeerstoeleiding dermate dat van hard rijden geen sprake kan zijn. Een belanrijke medische voorziening wordt constant tegen gewerkt. Als men oud is zal men er blij mee zijn.

  2. Had het oude Holy Ziekenhuis er nog maar gestaan met dat hoge zusterflat. Er had daar een recreatiepark moeten komen en geen woningen. Typisch weer die zeikerige Vlaardingers, nu het Ziekenhuis ook al bij de buren in Schiedam staat 🙂 Jammer dat dezelve op de landkaart bestaat en er kan ook al geen trein meer rijden. Wat houden ze of meer buiten de stad, net als de metrolijn die wel het verstandige Schiedam aan doet, net als de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *