Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISARTS SCHIEDAM OOK GESLAGEN TIJDENS GEWAPENDE OVERVAL

SCHIEDAM- De overvallers op de Schiedamse huisarts hebben ook lichamelijk geweld gebruikt, blijkt uit de dagvaarding. Afgelopen week stond de 31-jarige verdachte W.A. H. uit Eindhoven voor de rechter voor zijn aandeel in de beroving bij het Medisch Centrum Schiedam op 1 maart 2018.

Volgens justitie is bij het wegnemen van het gouden horloge van de arts, door hoofdverdachte Aron H. uit Amsterdam een op een vuurwapen lijkend voorwerp getoond. Hoofdverdachte H. is inmiddels veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Mede verdachte H. uit Eindhoven heeft tijdens de overval de deur van de spreekkamer dichtgehouden. Terwijl het imitatie vuurwapen door de hoofdverdachte op de arts en zijn assistent werd gericht en deze werd geslagen en een harde duw kreeg. Waarna de arts de woorden kreeg toegevoegd – zakelijk weergegeven – dat hij dat klokkie wilde hebben en dat hij zou schieten als die het niet af zou geven, althans woorden van gelijke dreigende aard, terwijl de uitvoering van dat voorgenomen misdrijf niet is voltooid.

Het vuurwapen bleek een nabootsing van een pistool, met de vorm en afmetingen van een pistool van het merk Beretta, type 92 brigadier 9x19mm.

Korte tijd later zijn de verdachten opgepakt aan de Burgemeester van Haarenlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *