Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HORECA EN 600 BANEN OP UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De lege gebouwen op het Unileverterrein in Vlaardingen kunnen ruimte bieden aan zeshonderd nieuwe arbeidsplaatsen en er is alle ruimte voor levendige horeca. Dat zijn enkele van de suggesties die worden voorgelegd aan eigenaar Van Adrighem Group. De toekomstplannen met het Unilevercomplex zijn gisteravond toegelicht door Jeroen Zuidgeest (Studio for New Realities) aan de Vlaardingse politiek. Zij kunnen binnenkort al wensen en bedenkingen inbrengen.

Die bedenkingen zijn er ook nu al. Zo heeft Stefanie Solleveld (PvdA) twijfels bij de uitleg over horeca op het terrein. Solleveld: “Ik hoor, ik moet er bier willen drinken met mijn vrienden. Ik moet er koffie gaan drinken. Ik moet er van alles. Ja, er ontstaan zeshonder arbeidsplaatsen. Gaan die niet net zo hard dan in de stad weer weg? Want dit gaat hoe dan ook concurrentie opleveren. “

Wat Zuidgeest betreft ligt dat anders. Het is de nadrukkelijke wens van de gemeente om nieuwe werkgelegenheid te creëren. Zuidgeest: “Dat is een ander type werkgelegenheid als die er is in de rest van de stad. Dat zal Waterweg en haven gerelateerd zijn.”

Waar gewerkt wordt is ook behoefte aan horeca, denkt de man die alle suggesties en ideeën afgelopen zomer heeft verzameld tijdens meerdere informatiemarkten met geïnteresseerde Vlaardingers. Zuidgeest: “Dat zal levendigheid genereren en een aanjager zijn. Die mensen willen ook lunchen, die willen ook een rondje lopen, enzovoort. Die gaan daarvoor niet naar het stadscentrum. En wij zijn ervan overtuigd dat met de woonopgave die Vlaardingen heeft en de potentie voor de bereikbaarheid van de metro hier, dat dit toch bij gaat dragen. Dus een upgrade van de stad die een andere doelgroep toevoegt en bedient.“

In de loop van volgende week ontvangen raadsleden nieuwe stukken met meer informatie over de suggesties voor het complex. Daarna volgt behandeling in commissieverband. Vervolgens staat de wensen- en bedenkingenprocedure open.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *