Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOEK VAN HOLLAND LOOPT VAST OP VEEKEURINGEN’

HOEK VAN HOLLAND- Een keuringsstation voor vee, op het terrein van Stena Line, kan gaan zorgen voor forse verkeersopstoppingen in heel Hoek van Holland. De Gebiedscommissie is niet gerust op de plannen, vooral omdat de gemeente Rotterdam geen direct antwoord heeft. Het keuringsstation is nodig wanneer Hoek van Holland per 1 januari een EU-buitengrens wordt in verband met de (te verwachte) Brexit.

Ton van Anraad (PvdA): “Als er op een pallet drie verschillende soorten staan, dan moet alles uit elkaar en moeten ze alle drie gekeurd worden. De douane is vast helemaal voorbereid, maar als we dit soort vertragingen daar krijgen, en we hebben daar nog geen antwoord op, dan zie ik dat niet zo rooskleurig in.”

Het frustreert leden van de Gebiedssommissie dat het keuringsstation in 2018 al is besproken als punt van zorg met de gemeente Rotterdam. Een verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente bespreekt de plannen rond de Brexit met een driekoppig team, maar wil op het keuringsstation per email op terugkomen.
Van Anraad (PvdA): “Dit is dus zo’n voorbeeld, omdat wij verleden jaar die gesprekken hebben kunnen voeren hebben wij aan kunnen geven, goh, dat is nog wel een dingetje. We zijn nou anderhalf jaar verder en daar is nog gen antwoord op. En dat gaat ergens over, hoor.”

Foto: Ton van Anraad (PvdA-Hoek van Holland)

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘HOEK VAN HOLLAND LOOPT VAST OP VEEKEURINGEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *