Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERSTELD CORONA-PATIËNT YOUP VAN ‘T HEK BIJ OMROEP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Youp van ’t Hek is volgende week als eerste te horen bij Theater op de Radio: een samenwerking tussen De Stadsgaatdoorzaal en Omroep Vlaardingen. De 66-jarige cabaretier Van ’t Hek belandde 2 weken terug nog in het ziekenhuis vanwege het griepvirus Covid-19, maar zit inmiddels al ruim een week thuis, ondanks zijn kwakkelende gezondheid. (De cabaretier werd afgelopen november onwel tijdens zijn voorstelling in het Oude Luxor in Rotterdam en in 2015 onderging hij een zware hartoperatie). De uitzending bij Omroep Vlaardingen betreft een oude theaterregistratie.

Dat er tot zeker 1 juni geen voorstellingen mogen plaatsvinden, weerhoudt de Stadsgehoorzaal er niet van te zoeken naar manieren waarop u wél volop theater kunt ervaren. Vanaf dinsdag 7 april kunt u luisteren naar ‘Theater op de Radio’. De titel zegt het al: lekker vanuit uw luie stoel genieten van oude theatervoorstellingen op de radio.

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 12.00 uur presenteert Omroep Vlaardingen een theaterregistratie uit de oude doos waarvan de artiest destijds, hoé leuk en toepasselijk, op exact diezelfde datum in Vlaardingen te zien was. Of u nu liefhebber bent van cabaret, muziek, jeugdtheater, toneel of kleinkunst; de komende weken komt het allemaal voorbij.

Dinsdag 7 april: Youp van ’t Hek met Schreeuwstorm (cabaret)

De allereerste editie wordt afgetrapt door niemand minder dan Youp van ’t Hek met zijn voorstelling Schreeuwstorm. Op 12 en 13 september 2007 speelde Van ’t Hek Schreeuwstorm als (her)openingsvoorstelling na de verbouwing van 2 jaar. En nu dus als openingsvoorstelling van ‘Theater op de Radio’!

Woensdag 8 april: Rob de Nijs met Springlevend (muziek)

Meerdere malen heeft de Stadsgehoorzaal hem mogen verwelkomen, waaronder op vrijdag 8 april 2011: zanger Rob de Nijs. Zijn rijke oeuvre, grootse muzikaliteit, nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven en zijn muzikale veelzijdigheid maakt hem een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest. Een middagje lekker genieten van deze rasartiest!

Donderdag 9 april: Dolfje Weerwolfje (jeugdtheater)

Deze avontuurlijke familievoorstelling vol leuke liedjes, mystieke wezens, tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes stond op zaterdag9 april 2016 in Vlaardingen op de planken. De kids zullen zich deze middag niet vervelen met deze spannende musical, gebaseerd op de gelijknamige populaire reeks van kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Het programma wordt iedere week bekend gemaakt via de website en social media van de Stadsgehoorzaal en Omroep Vlaardingen. Omroep Vlaardingen is te ontvangen via etherfrequentie 107.8 FM, de mobiele app en live in de studio mee te bekijken via https://www.omroepvlaardingen.nl/live/.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *