Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERFSTVAKANTIE TEGENOVER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Naast het vaste programma met bus- en rondvaarttours door de modernste haven van Europa, staan er veel extra’s op het programma tijdens de herfstvakantie. Onze jonge bezoekers kunnen coole technische proefjes doen, stenen beschilderen van het Maasvlaktestrand of een speurtocht langs strand en duinen maken. Volwassenen kunnen hun inspiratie op schildersdoek vastleggen, een kijkje nemen in de tentoonstelling over de verdieping van de Nieuwe Waterweg of met een VR bril naar de haven van 2066 vliegen.

Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!

Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 6,95 per persoon. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl. Neem je verrekijker mee!

De modernste haven van Europa, die barst van slimme techniek! Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs. Experimenteren is leren!

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen met grote containerschepen. Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met grappige film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis.

Zaterdag 20 oktober verzorgt kunstdocente Joanna Smolarz een bijzondere workshop. Onder het thema ‘Maasvlakte 2’ gaan deelnemers aan het werk met acryl, olie, potlood of pastel. Iedereen, van vergevorderd amateurschilder tot absolute beginneling, kan deze middag aan de slag met de onuitputtelijke bron van inspiratie die Maasvlakte 2 biedt.
De workshop start met het opdoen van inspiratie tijdens een rondrit door het modernste havengebied van Europa. Na de rondrit ga je aan de slag met de opgedane inspiratie op het VIP Deck in FutureLand. Hier heb je uitzicht op de nieuwe terminals van Maasvlakte 2 met hun intrigerende zichtlijnen. Kinderen kunnen aan de slag met het beschilderen van speciale stenen.

De workshop start om 12:00 uur met een rondrit. Eenmaal terug bij FutureLand start Joanna Smolarz om 13:00 uur met een korte introductie en de professionele begeleiding. De techniek is vrij naar keuze. Deelname kost € 17,95 per persoon, een basisset kan bijbesteld worden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *