Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERBOUW STADSKRAAN VLAARDINGEN TOEGANKELIJK VOOR PUBLIEK

VLAARDINGEN- De herbouw van de Vlaardingse Stadskraan vindt plaats op het binnenterrein van Museum Vlaardingen en is vanaf maart volgend jaar toegankelijk voor publiek op werkdagen van 10.00 – 16.00 uur.

Met het aan wal brengen van het hijsblok, een onderdeel van de Stadskraan, en de onthulling van het bouwbord op de kade, gaf burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) vanmiddag het startsein voor de herbouw van de Stadskraan aan de Westhavenkade. Over een jaar staat dit symbool voor Vlaardings verleden er weer stralend bij, aldus de initiatiefnemers. “De Museumkade is dan weer compleet”, zegt Siem van der Marel, secretaris van de stichting Stadskraan Vlaardingen en een van de grote gangmakers van het project. Bij het museum, dat ook aandacht geeft aan het maritieme verleden van Vlaardingen, ligt dan de Balder, de laatste nog zeilende haringlogger, en staat de Stadskraan. 

Het project is een initiatief van de Stichting Stadskraan Vlaardingen, die hiervoor geheel zelfstandig fondsen heeft verworven.

De Stadskraan is een reconstructie van de originele die in de 19e eeuw in Vlaardingen gestaan heeft. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd een eerste versie gebouwd, maar die bleek door o.a. houtrot niet te handhaven. De Stichting Stadskraan heeft de afgelopen jaren fondsen verworven, waardoor het mogelijk is om de kraan weer op te richten. De bouwwerkzaamheden duren tot juni/juli 2020, waarna de kraan wordt herplaatst. In september/oktober 2020 wordt de kraan opgeleverd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *