Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERBESTRATING RIJKSSTRAATWEG NAPOLEON MAASSLUIS

MAASSLUIS- Met het ophangen van een bouwdoek heeft wethouder Fred Voskamp CDA) het officiële startsein gegeven voor de vervanging van de kademuur en het ophogen van de kade aan de Goudsteen in Maassluis.

De kademuur verkeert in een slechte staat en de kade die onder het wegdek ligt, is te laag. De waterkering moet hier gemiddeld circa 20 cm worden verhoogd zodat het voor de komende jaren weer aan de veiligheidsnorm voldoet. Het vervangen van de kademuur en het ophogen van de waterkering is complex. Het gaat hier om een beschermd stadsgezicht met historisch waardevolle kwetsbare gebouwen.

Naar verwachting is eind mei 2020 alles klaar. De omgeving rond de kade krijgt ook nieuwe bestrating. Deze vormt straks één geheel met het wegdek van de rest van de binnenstad. In het nieuwe wegdek wordt een vlak met kinderkopjes gelegd. Dit is een knipoog naar het verleden. Ooit maakte de Goudsteen deel uit van de Rijksstraatweg nr. 4, aangelegd door Napoleon. De kleine keizer van Frankrijk had door heel Nederland een netwerk van geplaveide wegen aangelegd om zijn legers overheen te sturen.

De winkels aan de Goudsteen blijven toegankelijk voor voetgangers. Fietsers moeten afstappen en kunnen met de fiets aan de hand passeren. Parkeren op het Marelplein is gewoon mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/goudsteen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *