Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HELP MEE MET ONDERZOEK STOFOVERLAST HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De DCMR zoekt inwoners van Hoek van Holland die mee willen doen aan een onderzoek naar stofoverlast.

Metingen in Hoek van Holland laten al enige tijd dalende concentraties fijnstof zien. Toch zijn er signalen dat bewoners stofoverlast ervaren, maar DCMR krijgt bijna geen klachten. Daardoor is het lastig te achterhalen wanneer bewoners stofoverlast ervaren, en om wat voor stof het precies gaat.

DCMR wil graag een beter beeld krijgen van de stofoverlast in Hoek van Holland. De milieudienst zoeken daarom inwoners die voor het onderzoek een dagboekje bij willen houden. Ook inwoners die melding maken van stofoverlast bij de meldkamer, worden gevraagd om aan het onderzoek mee te doen.

Het bewonersonderzoek is niet het enige onderzoek dat DCMR naar de stofoverlast doet. De dienst doet ook onderzoeken naar alle meldingen die bij de meldkamer binnenkomen. Ook controleren ze overslagbedrijven op ‘good housekeeping’ en doet de dCMR onverwachte controles. Daarnaast is er het meetpunt van DCMR in Hoek van Holland.

Door alle gegevens te combineren willen de milieudienst samen met de inwoners van Hoek van Holland meer inzicht krijgen in de stofoverlast die wordt ervaren.

Woont u in Hoek van Holland? Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Pieter Stok van de gebiedscommissie Hoek van Holland. Dat kan via email of via telefoonnummer 06 547 610 15. Voor en tijdens het onderzoek wordt u uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten.

De DCMR weet nog niet precies wanneer het onderzoek start. Dit komt door de lockdown. Zodra bekend is wanneer het onderzoek kan starten, nemen ze contact met u op.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *