Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HALVE TON OPVANG ‘VLUCHTELINGEN’ SCHIEDAM

Vluchtelingen 10SCHIEDAM- Voor onderzoek naar opvang van irreguliere migranten (dat wil zeggen: mensen zonder geldige verblijfsdocumenten en dus zonder verblijfsrecht) wil het stadsbestuur van Schiedam 50.000 euro uittrekken. Dit bedrag zou nodig zijn om snel te kunnen reageren op mogelijke vragen voor de opvang van ‘vluchtelingen’.

Leefbaar Schiedam en seniorenpartij AOV  vragen zich af waarom het college  ‘zo’n groot bedrag’ al beschikbaar heeft gesteld zonder de raad van te voren te informeren. Gemeente Belangen Schiedam (GBS) wil weten waaraan  die 50.000 euro precies wordt besteed.  De partij noemt het prematuur, omdat door het COA  nog geen voorstel tot opvang is gedaan. GBS: ‘Mogelijk is het aantal niet acceptabel voor het COA. Er zijn dan twee opties: een andere grotere opvanglocatie of wellicht helemaal geen locatie in Schiedam. In beide gevallen is nu voorsorteren onnodig’.

Met het onderzoek wil het college van B en W  in kaart brengen welke zaken nodig zijn om ‘vluchtelingen’  op te vangen in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *