RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROND NIEUWE BIOSCOOP SCHIEDAM ZWAAR VERVUILD

SCHIEDAM- De grond waarop in Schiedam een nieuwe bioscoop en een hotel worden gebouwd zijn zo zwaar vervuild dat deze voor een bedrag van 500.000 euro moet worden afgevoerd. Deze tegenvaller binnen het project Schieveste Fase 5 kwam vrij recent aan de oppervlakte. Volgens verantwoordelijk wethouder Alexander van Steenderen (SP) kan de extra uitgaven grotendeels worden betaald uit een meevaller binnen het hele project.

De grond achter de spoorlijn in Schiedam (Schieveste fase5) waarop de bioscoop en het hotel worden gebouwd is zwaar vervuild.
De grond achter de spoorlijn in Schiedam (Schieveste fase5) waarop de bioscoop en het hotel worden gebouwd is zwaar vervuild.

Op basis van een masterstudie werd er lange tijd vanuit gegaan dat op de plaats waar ooit de Schiedamse vuilnisbelt lag zonder al teveel problemen kon worden gebouwd. Inmiddels spreekt van Steenderen van een ‘misverstand tussen de gemeente, de ontwikkelaar en een derde partij’.

Volgens Progressief Schiedam (PS) was dit alles te voorzien. De oppositiepartij had vorig jaar nadrukkelijk gevraagd naar de risico’s van bouwen op de vervuilde grond, inclusief het slaan van heipalen. Daarop is toen door het college geantwoord dat dit geen problemen zou opleveren.

Van Steederen erkent dat ook hij liever eerder in het proces had geweten van het noodzakelijk afvoeren van de vervuilde grond. Toch ziet hij geen rede om de bouw van de bioscoop en het hotel af te blazen. Ondanks de onverwachte meerkosten van een half miljoen euro.

1 reactie op “GROND NIEUWE BIOSCOOP SCHIEDAM ZWAAR VERVUILD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *