WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS WOEST OVER ZWARTE PIETEN IN PERNIS

ROTTERDAM- De Sinterklaasintocht in Rotterdam-Pernis heeft woede opgewekt bij GroenLinks in de gemeenteraad. De fractie heeft ontdekt dat er een soort Zwarte Pieten aanwezig waren bij de intocht, ondanks de gevoerde hetze tegen de zwarte knecht van Sint Nicolaas.

‘Het totale plaatje van een grotendeels zwart geschminkt gezicht, kroespruik en rode lippen. Het geeft duidelijk weer dat het hier gaat om racistische karikatuur’, menen ze bij GroenLinks. De fractie wil van het Rotterdamse stadsbestuur weten of aan de organisatie van de intocht subsidie is verstrekt. Judith Bokhove (GroenLinks): ‘Ook als er geen subsidie is toegekend aan deze intocht is het niet wenselijk dat beelden als deze worden gedeeld op de officiële social mediakanalen van de gemeente.’

Als gemeenteraadslid kwam Bokhove in 2012 onder vuur te liggen, omdat ze als directeur van energiebedrijf Greenchoice mogelijk een belangenconflict met de gemeente had. Op rotterdam.nl werden van Bokhove vier ‘overige maatschappelijke functies’ vermeld, maar niet haar directeurschap bij Greenchoice. Onderzoek pleitte haar uiteindelijk vrij, maar concludeerde wel dat zij haar functie te laat had gemeld.

4 reacties op “GROENLINKS WOEST OVER ZWARTE PIETEN IN PERNIS

  1. Hulde voor Pernis. Maar pas op “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”, zei Akwasi op 12 september 2020.

  2. Ik ben donker en ben opgegroeid met zwarte Piet en heb hem nooit rascistisch gevonden totdat blanke domme mensen met schuld gevoel dit gingen voeren aan de propaganda machine,domme woke volk.

    1. Gezien de tijd waarop ze schrijven hebben Henk Buys en Roza Druiventak beiden geen werk. Waarschijnlijk zijn het beiden oude klagende witte kerels die met zo’n zuurstoftankje tegen COPD in een levensgevaarlijk scootmobieltje zittren. Beiden te oud voor zwarte piet in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *