Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM VRAAGT HULP ‘VLUCHTELINGEN’

FEITEN EN CIJFERS: Volgens de meeste recente gegevens van de EU -gebaseerd op de voornaamste Europese economische indicatoren- komt van de totale migratiestroom richting West-Europa maximaal 21 procent uit Syrie. De overgrote meerderheid aan ‘vluchtelingen’ komt uit veilige landen. Uit een grootschalige opiniepeiling in zeven West-Europese landen, uitgevoerd door het gerenommeerde Franse onderzoeksinstituut Ifop, blijkt dat Nedrlanders zeer kritisch staan tegenover de toestroom aan irreguliere migranten (dat wil zeggen: mensen zonder geldige verblijfsdocumenten en dus zonder verblijfsrecht). Twee derde van de Nederlanders vindt dat het land vol is: meer migranten kunnen er niet bij. Zo'n 92 procent vindt bovendien dat migranten na een paar maanden of jaren allemaal terug moeten.
FEITEN EN CIJFERS:
Volgens de meest recente gegevens van de EU -gebaseerd op de voornaamste Europese economische indicatoren- komt van de totale migratiestroom richting West-Europa maximaal 21 procent uit Syrie. De overgrote meerderheid aan ‘vluchtelingen’ komt uit veilige landen.
Uit een grootschalige opiniepeiling, uitgevoerd door het gerenommeerde Franse onderzoeksinstituut Ifop, blijkt dat Nederlanders zeer kritisch staan tegenover de toestroom aan irreguliere migranten ( mensen zonder geldige verblijfsdocumenten, dus zonder verblijfsrecht). Twee derde van de Nederlanders vindt dat het land vol is: meer migranten kunnen er niet bij. Zo’n 92 procent vindt bovendien dat migranten op termijn allemaal terug moeten.

SCHIEDAM- Ed Gloudi, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks Schiedam, breekt een lans voor ‘een positieve en betrokken benadering’ van ‘vluchtelingen’.  Op de site van GroenLinks Schiedam vraagt hij stadsgenoten zich op te geven als vrijwilliger indien er in Schiedam (tijdelijk) vluchtelingen worden gehuisvest.

Volgens Gloudi lopen de gemoederen op. ‘Niet de oorlogen in het Midden Oosten, Afrika en Azië zijn voor velen ‘het’ probleem, maar de mensen die door deze oorlogen ontheemd raken’. Gelukkig zijn er in de EU, Nederland en de regio Rijnmond ook besturen, burgerinitiatieven, kerkelijke organisaties en instellingen die zich samen met de overheid inzetten om vluchtelingen humaan op te vangen en een (tijdelijke) plek te geven in de samenleving’, schrijft Gloudi.

Meer weten? Klik HIER.

1 reactie op “GROENLINKS SCHIEDAM VRAAGT HULP ‘VLUCHTELINGEN’

  1. Wat grappig (…) meneer Gloudi heeft het over besturen, burgerinitiatieven, kerkelijke organisaties en instellingen die zich samen met de overheid inzetten. En hoeveel van deze besturen, burgerinitiatieven, kerkelijke organisaties en instellingen kunnen we vanwege hun subsidie afhankelijkheid rustig als verlengstukken van diezelfde overheid wegzetten? En hoeveel van al die burgerinitiatieven, kerkelijke organisaties en instellingen hebben direct gesubsidieerd profijt van de komst van al die buitenlanders? En de vraag stellen is hem beantwoorden. Bij deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *