Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM: SLUITING VLIEGVELD NIET LANGER RADICAAL

SCHIEDAM- Het is niet langer radicaal om te pleiten voor de volledige sluiting van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dat beweren het Schiedamse GroenLinksraadslid Sandra Manting en haar Rotterdamse collega en partijgenoot Jeroen Postma. De twee bespeuren een verandering in het denken in de maatschappij dat sluiting realistisch maakt. Dat wordt duidelijk tijdens de online sessie GroenLive waarin dit standpunt uit het verkiezingsprogramma van hun partij wordt besproken: sluiting van RTHA.

Postma (nummer 20 op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021): “In het verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de gemeenteraad in Rotterdam stond het ook niet. Er is in het verleden al langer over gediscussieerd, maar eigenlijk tot voor kort werd het toch als iets te radicaal gevonden om dat zo hard op te schrijven; dat vliegveld moet dicht. Maar het denken in de politiek, maar ook in de samenleving, is zo aan het veranderen in relatief korte tijd, dat dit opeens geen radicaal idee meer was.”

Mantingh: “Ja, wij zijn er altijd best wel scherp op geweest, dat vooral het vliegveld niet mag uitbreiden, omdat het natuurlijk behoorlijke consequenties heeft voor Schiedammers, kwa luchtkwaliteit en geluidsoverlast. We merken eigenlijk hetzelfde; het wordt steeds realistischer om op andere manieren te reizen. Dat komt steeds dichterbij. Schiphol is op een halfuur met de trein, dus wat dat betreft hebben we gewoon een prachtige luchthaven die we eigenlijk optimaal moeten benutten. Dan zouden we de ruimte van Zestienhoven (Rotterdam The Haigh Airport, red.) veel beter kunnen benutten.”

Volgens GroenLinks blijft het aantal passagiers groeien, omdat vliegtickets worden verkocht zonder dat de maatschappelijke en milieukosten in de prijs zitten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GROENLINKS SCHIEDAM: SLUITING VLIEGVELD NIET LANGER RADICAAL

  1. Zo kennen we onze groen Linkse rakkers weer, de werkgelegenheid van honderden mensen opofferen voor je eigen niet realistische groene dromen.

    1. Dat vliegveld is er al langer dan welke bewoner daar ook. Niet zeuren, wil je geen vliegtuigen horen, koop dan geen huis bij een vliegveld. Wil je geen treintjes horen? Koop dan geen huis bij het spoor. Wil je geen bootjes horen? Koop dan geen huis aan de haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *