Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM MELDT BEHOUD INTERCITYSTOPS

SCHIEDAM- Station Schiedam Centrum behoudt de intercitystops. Dat meldt GroenLinks Schiedam op basis van een uitspraak van hun eigen wethouder. ‘De vier treinsporen tussen Rotterdam en Schiedam blijven gewaarborgd en dus kan Schiedam Centrum een intercitystation blijven! Vanaf 2024 zullen hier dan ook meer treinen stoppen’, zo begrijpt de partij uit de woorden van wethouder Jeroen Ooijevaar.

Door de extra sporen kunnen tussen Den Haag en Rotterdam straks veertien treinen per uur rijden in beide richtingen. Reizigers op dit traject kunnen dan elke paar minuten een trein nemen. Dit is nodig om de groeiende groep reizigers ook in de toekomst te bedienen. Per dienstregeling 2025 kunnen de extra treinen gaan rijden.

Op basis van overleg tussen minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD), staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66), de Metropoolregio en de Provincie is eerder al 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de ombouw van het spoor tussen Schiedam en Rotterdam. Toenmailg wethouder Marcel Houtkamp (D66) zag hier in 2017 al een eerste stap op weg naar behoud van de Intercitystatus voor station Schiedam Centrum.

Schiedam dreigde de afgelopen jaren haar huidige status als Intercitystation te verliezen als gevolg van spoorwijzigingen tussen Den Haag en Rotterdam.  Schiedam en de regiogemeenten zijn voor behoud van de intercitystops om een snelle OV-verbinding te garanderen met luchthaven Schiphol.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *