RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROEN LICHT VOOR RODE LAMPEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De burgemeester van Schiedam heeft het nieuwe bordeel Salon 2B in de Van Vlissingenstraat 2B in Schiedam vorige week een exploitatievergunning verleend. Vanaf vandaag ligt een afschrift van de verleende vergunning, gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket), Stadserf 1. Gedurende deze periode kunt u tegen de verleende vergunning een bezwaarschrift indienen.

Abusievelijk werd vorige maand op deze site gemeld dat de exploitant van het nieuwe bordeel al een positief Bibob-advies had ontvangen. In werkelijkheid was de eigenaar toen nog in afwachting van het onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten. Op basis van de uitkomsten van dit uiteindelijke onderzoek kan de vergunning voor het sekshuis niet worden geweigerd.

De vergunningaanvraag voor het nieuwe bordeel op bedrijventerrein  ’s-Gravelandsepolder is afkomstig van de uitbaters van Salon 261 uit Alphen aan den Rijn. De legale seksclub wordt huurder van het bedrijfspand in Schiedam wat voor dit doel wordt verbouwd voor een totaalbedrag van 75.000 euro. In het pand komen tien werkkamers en folie op de ramen.  Het bordeel is vanaf de straat alleen herkenbaar aan een bord boven de ingang waarop de naam van de seksclub wordt uitgelicht. Parkeren gebeurt op eigen terrein. Er zullen bij de seksinrichting maximaal twintig personen tegelijk aanwezig zijn. De huisregels staan het gebruik van alcohol en drugs niet toe. Dit alles blijkt uit de vergunningaanvraag.

 

5 reacties op “GROEN LICHT VOOR RODE LAMPEN SCHIEDAM

 1. Ja, de vergunning is afgegeven, zonder de omliggende ondernemers en bedrijven inclusief de jachthaven en de bewoners van het woonwagenkamp hierover te raadplegen c.q. te informeren.
  Er zullen dus wel heel veel bezwaarschriften worden ingediend.
  En dat in een tijd dat Rotterdam en Schiedam proberen de criminaliteit op de bedrijven terreinen terug te draaien.
  College van Schiedam, kom terug op dit besluit.

 2. Ik begrijp niet waarom omliggende ondernemers en bedrijven geraadpleegd zouden moeten worden ? Dit is ook niet gebruikelijk als er een slager of bakker zijn deuren wil openen ? Ik ben zelf ook ondernemer op dit gebied en walg er zo ondertussen van dat iedereen maar een zaak mag starten maar wij als uitbaters in de seksindustrie weggekeken worden :.:

  1. Beste Vera,

   De meeste mensen walgen van dat soort bedrijven en vooral wat deze bedrijven in de buurt veroorzaken. Een bakker of slager geeft de buurt een opkikker, terwijl een bordeel de buurt juist een afknapper bezorgt.

 3. Beste heer van Geloven,

  U walgt van een bedrijf dat waarschijnlijk het aller beste voor heeft, als u weet hoe uitzonderlijk positief hun reputatie is in Alphen aan den Rijn begrijp ik niets van uw mening.
  Daarnaast is uw mening helemaal buiten proposioneel gezien uw functie als voorzitter van een ondernemersvereniging, ik zou dan ook uw aftreden oer direct zeer toe juigen, een ondernemersvereniging heeft niets aan een voorzitter met een voorin genomen mening.
  In ieder geval staat onomstotelijk vast dat u met uw mening geen enkele statistiek voorhanden heeft of kan aantonen waaruit zou blijken dat er iets afknapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *