Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROEI WHATSAPP-GROEPEN SCHIEDAM

Toezicht & Handhaving is aangesloten op een groot aantal Schiedamse Whatsapp-groepen, geeft ondersteuning aan die groepen en helpt bij het opzetten van nieuwe groepen.  Als in een groep melding wordt gemaakt van een verdachte situatie, kunnen toezichthouders ter plaatse gaan kijken. Er zijn al voorbeelden waarbij verdachte personen staande zijn gehouden, waardoor mogelijk pogingen tot inbraak zijn voorkomen. Ook zijn op deze manier al fietsendieven gepakt.
Toezicht & Handhaving is aangesloten op een groot aantal Schiedamse Whatsapp-groepen, geeft ondersteuning aan die groepen en helpt bij het opzetten van nieuwe groepen.
Als in een groep melding wordt gemaakt van een verdachte situatie, kunnen toezichthouders ter plaatse gaan kijken. Er zijn al voorbeelden waarbij verdachte personen staande zijn gehouden, waardoor mogelijk pogingen tot inbraak zijn voorkomen. Ook zijn op deze manier al fietsendieven gepakt.
SCHIEDAM- In steeds meer Schiedamse buurten zijn Whatsapp-groepen actief. Via deze berichtendienst brengen mensen elkaar snel op de hoogte als ze iets verdachts in hun omgeving zien. Inmiddels zijn er al achtentwintig groepen actief en het aantal neemt nog steeds toe.

Verschillende buurtpreventieteams hebben Whatsapp-groepen opgericht en gevraagd of team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam wil meekijken met de meldingen. Zo is Toezicht & Handhaving snel op de hoogte van verdachte situaties. Andersom blijkt het ook voor te komen dat uit een Whatsapp-groep een nieuw buurtpreventieteam ontstaat.

Een van de nieuwste Whatsapp-groepen is onlangs van start gegaan op de Odinholm in Sveaparken. In korte tijd hebben zo’n tachtig mensen zich aangesloten. Daarom onthult burgemeester Cor Lamers (CDA) vanmiddagom 17.15 uur een bord op de Odinhol, waarmee zichtbaar is dat er een Whatsapp-groep actief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *