Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRENZEN IN ZICHT SCHIEDAMS ONDERWIJS VOOR KINDEREN OEKRAÏNERS

SCHIEDAM- De scholen in Schiedam beschikken nog steeds over voldoende capaciteit om alle kinderen van Oekraïners in de leerplichtige leeftijd onderwijs te geven, maar de grenzen daarvan komen nu wel in zicht. Dat laat burgemeester Cor Lamers (CDA) weten aan de gemeenteraad. De burgemeester houdt rekening met een toename van het aantal leerplichtige kinderen op het moment dat de huisvesting voor Oekraïners in François Haverschmidt de deuren opent.

Lamers: ‘De Wereldschool is op dit moment niet in staat om snel uit te breiden. Vanuit de gemeente zetten wij er daarom op in dat men snel over meer ruimte kan beschikken. Tot die tijd zullen nieuwe leerlingen worden ondergebracht bij de Internationale Schakelklas in Vlaardingen. Zoals bekend werken Schiedam en Vlaardingen voor het voortgezet onderwijs al samen in de vorm van de Internationale VOS in Schiedam. Er zijn inmiddels ook tot de zomer landelijk middelen ter beschikking gesteld voor leerlingenvervoer.’

Volgens de burgemeester heeft de Internationale Schakelklas, ondergebracht in de Wereldschool, voor het primair onderwijs op een prima wijze de eerste opvang binnen de huidige capaciteit kunnen opvangen. De Wereldschool in Schiedam zorgt voor onderwijs aan 20 kinderen en start een nieuwe kleuterklas.

1 reactie op “GRENZEN IN ZICHT SCHIEDAMS ONDERWIJS VOOR KINDEREN OEKRAÏNERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *