WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GRAAF FLORIS V KEERT TERUG NAAR 750 OUDE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Graaf Floris V (vertolkt door Joris Lutz) komt met zijn middeleeuwse gevolg opnieuw naar Vlaardingen, om opgefriste stadsrechten aan te bieden aan de Vlaardingse bevolking. De intocht op zaterdag 13 mei wordt een van de hoogtepunten bij de viering van 750 jaar stadsrechten Vlaardingen.

Een van de eerste onderdelen van de viering bestaat uit een belevingstocht van het Hoofd naar het Hof op vrijdagavond 10 maart. Langs de route worden op verschillende manieren met allerlei vormen van licht verhalen verteld. De tocht start bij de Vuurtoren aan de oever van de Nieuwe Maas en eindigt in het centrum in het Hof. Wat er onderweg gebeurt blijft nog een verrassing…

Ook de Haring en Bier Wandeltocht is onderdeel geworden van het feestprogramma. De tocht kent twee afstanden – 15 en 25 kilometer – die allebei binnen de grenzen van Vlaardingen blijven. Dit jaar is het niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een hoop gezelligheid. Zo beginnen we met een start in de sfeer van Vlaardingen 750 om de tocht op een feestelijke manier te openen en tijdens de tocht komt u langs gezellige posten waar u kunt bijpraten met andere deelnemers en even kunt rusten. En als klap op de vuurpijl wordt u bij de finish verwelkomd met een groot feest!

Het volledige feestprogramma vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *