Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GISSEN NAAR VERDERE PLANNEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het is volstrekt onduidelijk wat er gaat gebeuren met de Schiedamse Hoogstraat nu het plan voor de herbestrating is teruggetrokken door het gemeentebestuur. Het stadsbestuur werkt momenteel aan een antwoord op de vragen over het kwaliteitsniveau en de mate waarin materiaal wel of niet hergebruikt wordt. Volgens het schema van de gemeente zou de Hoogstraat in 2022 aan de beurt zijn voor groot onderhoud. Burgemeester en wethouders vinden dat de huidige inrichting nu al is gedateerd en niet langer past niet bij de gemengde binnenstadstraat die de Hoogstraat is geworden.

Na oplevering van de Lange Haven is besloten om in lijn met het project Lange Haven Plus voor een vergelijkbare aanpak te kiezen voor de Hoogstraat, maar hergebruik van de stenen van de Hoogstraat zou ingewikkeld zijn, omdat de gemeente geen opslaglocaties heeft. Wel kan in overleg met de aannemer worden bezien of er een goede herbestemming kan worden gevonden.

Naast twijfels over het nut van herbestrating is er ook kritiek op de komst van traptreden op de Hoogstraat. Op de tekeningen bij het herinrichtingsplan zijn treden te zien daar waar de straat enigszins afloopt. De traptreden hebben een hoogteverschil van 1,5 tot maximaal 2,5 cm.

Ook al is er nog geen tegel geplaatst, toch heeft de herinrichting van de Schiedamse Hoogstraat nu al 234.241 euro gekost. Die kosten zijn voor het grootste deel gemaakt voor zaken als het aanstellen van een projectleider en een communicatieadviseur. In de periode 2016 tot juni 2018 is namelijk eerst overleg geweest met bewoners, vastgoedeigenaren en winkeliers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *