Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GIFBEKER DVO’32 VLAARDINGEN MOET HELEMAAL LEEG

VLAARDINGEN- Op deze zaterdagmiddag moest  de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf  acte de présence geven op sportpark Groot Nibbeland bij vv Zuidland.

Welnu, de Vlaardingers moesten wederom een nederlaag slikken, en het blijft een apart verhaal maar de equipe  van trainer Ben Hoogwerf was eigenlijk de beter voetballende ploeg, had het meeste balbezit en ook nog eens veruit de meeste en betere kansen. Maar na 90 minuten stond daar wel 3-1 voor Zuidland op het scorebord. Hoe is het mogelijk zal men denken, welnu de goals werden wel heel makkelijk weggegeven, bij de 1-0 voor Zuidland kon de thuisploeg heel makkelijk via rechts langs de DVO verdediging soleren, vervolgens hield doelman Mario Stark het slappe schot van Zuidland niet vast en de rebound was een eitje. Daaropvolgend kregen de Vlaardingers diverse grote kansen, het leder werd van de Zuidlandse doellijn gewerkt, een inzet van Walter Zomervrucht gekeerd, een schot van Colin Pleijsier spatte op de lat en Floris Keizerwaard kreeg ook in kansrijke positie de bal niet over de lijn. 1-0 met de rust dus.
Onwaarschijnlijk dat DVO’32 met een achterstand ging rusten maar het zit dan ook al weken tegen, maar ja geluk dwing je af is ook het gezegde .Zuidland scoorde nog een 2e uit de counter maar de scheidsrechter constateerde  een lichte overtreding en keurde de treffer af. Na de thee een scherper beginnend Zuidland, veel te lankmoedig verdedigen lag aan de wieg van de 2-0 , op rechts kon men in alle vrijheid voorzetten en voor de goal waren de bezoekers ook niet te bekennen en dus 2-0, Zuidland wreef zich in de handen, stond 2-0 voor, dat liep voorspoedig. Men hing lekker achterover en liet DVO komen.

Met nog een half uur te gaan was daar de 2-1 na een prima aanval nadat Floris Keizerwaard Walter Zomervrucht vond die de knikker in de lange hoek deponeerde en de hoop op een goed resultaat levend hield. DVO’32 ging vol op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook de ultieme kans via Nico Huijer na prima voorbereidend werk van Robin den Breems maar de spits maaide in prima positie over het leder heen. Het bleef dus 2-1, Zuidland kreeg met een uitval ook een grote kans na uitglijden van Nick Rutten maar deze werd ook gemist. De 3-1 nadat heel DVO’32 de 2-2 wilde forceren was van grote schoonheid maar inherent aan de ruimte die de thuisploeg natuurlijk kreeg  en zo liepen de Vlaardingers tegen de 4e nederlaag op rij aan en blijkt de gifbeker nog steeds niet leeg te zijn.

Als de ploeg de vele kansen in doelpunten weet om te zetten zal het tij ongetwijfeld gaan keren. Volgende week komt Botlek naar de marathonweg en mag DVO proberen 3 punten te veroveren. Voor nu gegroet en tot volgende week. 

Zaterdag 26 Oktober 2019  aanvang 14.30 uur.  vv.Zuidland – DVO’32  3-1 (1-0)
Scoreverloop: 24e 1-0 vv.Zuidland, 56e 2-0 vv.Zuidland, 61e 2-1 Walter Zomervrucht, 87e 3-1 vv.Zuidland. 

Scheidsrechter Maarten Streef

Opstelling DVO’32 : Mario Stark, Frank Boer, Pieter van der Veen, Mark Verkade ( 64e Jaro Foppen), Nick Rutten, Walter Zomervrucht (c.),Ruud Durinck,  Floris Keizerwaard, Robin den Breems, Colin Pleijsier (64e Tim Kievit) , Nico Huijer (82e Daan ten Broek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *