Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GGD MOET MEERMAALS INGRIJPEN BIJ KINDEROPVANG SCHIEDAM

Gemeenten moeten handhaven als zij tekortkomingen signaleren.  De de gemeente Schiedam heeft negenenveertig  handhavingstrajecten ingezet van de negenenveertig rapporten met handhavingsadvies.
‘Gemeenten moeten handhaven als zij tekortkomingen signaleren. De gemeente Schiedam heeft negenenveertig handhavingstrajecten ingezet van de negenenveertig rapporten met handhavingsadvies’. Bron: Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

SCHIEDAM- Binnen de Schiedamse kinderopvang is vorig jaar tijdens controles door de GGD negenenveertig maal handhavend opgetreden tegen in hoofdzaak ‘administratieve onvolkomenheden’.

Een voorbeeld van een ‘onvolkomenheid’ is wanneer een leidster geen of niet over de juiste diploma’s beschikt. In alle gevallen bleek na het aanvullende onderzoek dat de kinderopvang voldoende inspanningen had verricht om de overtredingen op te heffen.

In totaal heeft de GGD zevenenzeventig reguliere inspecties uitgevoerd. Daarmee is niet volledig voldaan aan de wettelijke verplichting om alle kinderopvanglocaties in Schiedam jaarlijks te bezoeken. Zo is bij een nieuw gastouderbureau het verplichte onderzoek binnen drie maanden na registratie uitgesteld, omdat het bureau nog geen bemiddelingsrelaties had. Het onderzoek heeft begin dit jaar alsnog plaatsgevonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *