Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEZICHT VLAARDINGERS IN DE SCHIJNWERPERS

VLAARDINGEN- Er is plaats voor portretten van Vlaardingers onder het viaduct van de A20 aan de Lepelaarsingel.

De kunstenaars Ineke Hagen en Eric van Straaten zijn op zoek naar Vlaardingers die na 1 januari 2015 in Vlaardingen zijn komen wonen en regelmatig gebruik maken van het viaduct. Wie weet hangt uw portret binnenkort te stralen in VIA20.

Op zaterdag 18 en zondag 19 september staat er van 12.30 tot 16.30 uur een mobiele fotostudio bij het viaduct. Komt u ook langs voor een portret? Uit de serie nieuw gemaakte portretten maken de kunstenaars een selectie voor de uitbreiding van het kunstwerk. En natuurlijk krijgt iedereen die zich laat portretteren een mooie afdruk.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding verbreedt Rijkswaterstaat de A20 bij Vlaardingen van 2 naar 3 rijstroken per richting. Het viaduct over de Lepelaarsingel wordt hiervoor aan de zuidkant met vijf meter uitgebreid. De uitbreiding van het kunstwerk VIA20 wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK.

VIA20 is een lichtkunstwerk onder het A20 viaduct aan de Lepelaarsingel. Het is gemaakt in opdracht van de gemeente Vlaardingen door kunstenaars Ineke Hagen & Eric van Straaten. Het viaduct is een grens tussen twee wijken, de Babberspolder en Holy. Aantrekkelijk maken van deze grens en een dialoog met omwonenden/gebruikers waren onderdelen van het project. Bewoners spelen de hoofdrol in de serie medaillons die het viaduct verlichten. Zo vormt het viaduct een moderne portretgalerij met beelden van passanten uit de omringende wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *