Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVEL- EN STOEPTUINEN TOEGESTAAN IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Geveltuinen zijn in Vlaardingen in principe toegestaan, als er geen overlast ontstaat voor voorbijgangers op het trottoir. Dat krijgt de VVD te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar de mogelijkheden om meer geveltuinen te realiseren naar Rotterdams voorbeeld. Anders dan de gemeente Rotterdam heeft de gemeente Vlaardingen geen geveltuinenbeleid.

Volgens het beleid van de gemeente Rotterdam moet er minimaal 1,80 meter breed trottoir overblijven. In met name de Oostwijk en het centrum van Vlaardingen zou dan praktisch geen geveltuin aangelegd kunnen worden.

Naast geveltuinen kent Vlaardingen ook stoeptuinen, die vaak via een wijkdeal zijn aangelegd en door bewoners worden onderhouden, zoals bijvoorbeeld in de Dennenstraat.

Een vastgesteld geveltuinbeleid heeft naar de mening van het Vlaardingse stadsbestuur geen meerwaarde. Wel zet de gemeente in op voorlichting, bijvoorbeeld in het kader van ‘steen er uit, groen er in’. Ook zal dit jaar een stimuleringsregeling voor klimaatbestendige maatregelen worden opgeteld, met aandacht voor vergroenen en verblauwen (vasthouden/hergebruik hemelwater). Hierin krijgen ook de aanleg van groene daken en gemeenschappelijke (buurt)tuinen aandacht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *