Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVANGENISSTRAF EN RIJONTZEGGING NA DODELIJK ONGELUK

ROTTERDAM- De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 58-jarige man uit Rotterdam veroordeeld voor dood door schuld in het verkeer tot een gevangenisstraf van achttien (18) maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Daarnaast is aan de man een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van vier jaar. Daarbij wordt de tijd in mindering gebracht dat zijn rijbewijs in de strafzaak ingevorderd en ingehouden is geweest. Verdachte is bovendien veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol en doorrijden na ongeluk.

De man heeft op 22 juli 2019, terwijl hij met zijn personenauto over de Gordelweg te Rotterdam reed, een 70-jarige vrouw aangereden die samen met haar hondje bijna was overgestoken. De vrouw is bij de aanrijding zodanig ernstig gewond geraakt dat zij ter plaatse is overleden. Ook de hond heeft het ongeval niet overleefd.

De rechtbank heeft op basis van het dossier vastgesteld dat verdachte in ernstige mate schuld heeft aan het ongeval. Hij was fors onder invloed van alcohol: bij een ademanalyse bleek zijn adem 775 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht te bevatten. Dat is ruim 3,5 keer het wettelijk toegelaten maximum van 220 microgram.

De rechtbank heeft bij de bepaling van de mate van schuld rekening gehouden met de zeer aanzienlijke negatieve gevolgen op de reactiesnelheid en het waarnemingsvermogen die optreden bij fors alcoholgebruik, en heeft vastgesteld dat verdachte zijn snelheid niet tijdig heeft aangepast aan de verkeerssituatie ter plaatse.

In het nadeel van de verdachte heeft de rechtbank meegewogen dat verdachte eerder heeft gereden onder invloed en dat hij als straf bij een van die zaken een leerstraf heeft gehad die gaat over de gevaren van alcohol in het verkeer. Dat geldt ook voor de omstandigheid dat verdachte -voorafgaand aan de zitting- op geen enkele wijze zijn medeleven of spijt heeft laten blijken aan de nabestaanden.

1 reactie op “GEVANGENISSTRAF EN RIJONTZEGGING NA DODELIJK ONGELUK

 1. Wat zit de wet toch vreemd in elkaar.
  Dat deze alcorijder een straf krijgt is niet meer dan terecht.
  Zijn rijbewijs voor 4 jaar ongeldig is mijn inziens te weinig.
  Maar hoe is het mogelijk dat een HUFTER die 1 motoragent invalide rijd en een vrouw doodrijd en tijdens een rechtszaak verklaard schijt aan de regels te hebben, tevens verklaarde hij niet te stoppen voor politie, gewoon kan blijven rijden?
  Vervolgens maakt hij zijn belofte waar en rijd een motoragent dood.
  Verschillende malen is door de politie melding aan het CBR gemaakt over dit heerschap, maar het CBR heeft er niets mee gedaan. Het schijnt te kunnen, zolang je maar niet bezopen achter een stuur kruipt.
  Zou het te maken hebben dat de directeur van het CBR van dezelfde partij is als de meeste lui die achter het groene tafeltje zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *