Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVAARLIJK: RUBBERHANDSCHOENEN AANGETROFFEN SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Op het talud van het Hoofdplein naar de Koninginnebrug in Schiedam-Gorzen liggen over enkele meters verspreid meerdere afgedankte paren rubberhandschoenen. Van wie het zwerfvuil afkomstig is valt lastig te achterhalen. De laatste maanden is het wegwerpmateriaal wel erg populair onder Corona-gelovigen. Ze zijn ervan overtuigd dat het latex hen kan beschermen tegen het, als zeer dodelijk gepresenteerde, griepvirus Covid-19. Waarom de gelovigen zogenaamd ‘zwaar besmet materiaal’ vervolgens op straat achterlaten – met alle vermeende ‘gevaren’ van dien – is niet duidelijk. Ook afgedankte mondkapjes worden al geruime tijd in de openbare ruimte aangetroffen, terwijl het waarschuwen voor ‘de gevaren van besmettingen’ toch een van de belangrijkste dogmata is onder Corona-gelovigen. Alle waakhonden van de gevestigde orde houden de gelovigen dagelijks op de hoogte van de aantallen besmettingen via hun bladen, websides en programma’s.

Het RIVM stelt dat het dragen van handschoenen in openbare ruimtes niet nodig is. Op de site van het RIVM valt te lezen: ‘Sommige mensen moeten voor hun werk zo vaak hun handen wassen waardoor hun handen kapot gaan. Ter bescherming van de huid door het vaak wassen, zou het dragen van wegwerphandschoenen wel zin hebben.’

Covid-19 komt het lichaam niet binnen via uw handen, dus u heeft daar geen enkele barrière nodig. Wanneer u een verontreinigd oppervlak aanraakt met handschoenen en iets anders aanraakt, is de kans groter dat u het verspreidt dan wanneer u dingen met uw blote handen aanraakt. Handen kunnen effectief worden gewassen en meteen weer worden gebruikt.

Ongeveer 60% van alle mensen heeft al een zekere cellulaire achtergrondimmuniteit tegen Covid-19, dankzij contact met bestaande coronavirussen (dat wil zeggen verkoudheidsvirussen). De aanvankelijke veronderstelling dat er geen immuniteit tegen Covid-19 bestond, blijkt onjuist.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GEVAARLIJK: RUBBERHANDSCHOENEN AANGETROFFEN SCHIEDAM-GORZEN

  1. Gaat allemaal lekker………….je struikelt over afgedankte mondkapjes , ballonnetjes , lachgaspatronen en rubberen handschoenen …………..Pfffffff

  2. Ik vraag me af wat er zo gevaarlijk is aan deze rubberen handschoenen nu de redactie
    bewoners die het virus wel serieus nemen steevast voor ‘gelovigen’ uitmaakt.
    Vier maal ‘gelovigen’ in het Jomanda 2.0 artikel; stigmatiserende opruiende lariekoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *