Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTERAAD VLAARDINGEN GEPASSEERD OVER POLENPENSION’

VLAARDINGEN- Wethouder Arnout Hoekstra (SP) handelt in strijd met de regels door eigenhandig de vestiging van een Polenpension door te zetten in de Nijverheidsstraat. De gemeenteraad van Vlaardingen hoort hierover te beslissen, meent fractievoorzitter Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen). Het stadsbestuur heeft nooit toestemming gehad van de gemeenteraad om het bestemmingsplan te wijzigen waardoor een Polenpension mogelijk wordt in de Nijverheidsstraat.

Somers heeft bij Hoekstra de papieren opgevraagd waarin die toestemming zwart op wit zou staan. Ze stelt vast dat de toestemming uitsluitend betrekking heeft op de vestiging van een hotel/pension aan de Industrieweg 9, waar de Food Innovation Academy zich wil vestigen.

Wethouder Hoekstra denkt dat die toestemming ook kan worden gebruikt voor De Elementen. Hij wil een en ander juridisch laten toetsen. Hoekstra: “Het mooie is van bestemmingsplannen dat het geen ruimte laat voor mijn politieke voorkeur. Als de juridische interpretatie is dat het niet kan, zoals u suggereert, dan zal er een andere procedure gevolgd moeten worden.“

Somers noemt de reactie van Hoekstra ‘bijzonder’. Na het zomerreces wil Somers de gemeenteraad zover krijgen om alle toestemmingen in te trekken die nu nog in handen zijn van het gemeentebestuur.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “‘GEMEENTERAAD VLAARDINGEN GEPASSEERD OVER POLENPENSION’

  1. Naast de problemen van behuizing, vind ik persoonlijk, dat de uitzendbureaus Tradiro, Westflex, Axidus en nog wat van die partijen, verplicht moeten worden om parkeerplaatsen aan te leggen voor deze Oost-Europese werknemers, waar hun prive auto’s neergezet kunnen worden, zodat de parkeerplaatsen in de wijken normaal toegankelijk blijven voor de overige bewoners in de wijk, die wel een binding met hun stad hebben i.p.v. alleen maar slapen, werken.
    De situatie van parkeren in de woonwijken wordt steeds problematischer. Een van de redenen is, dat Oost-Europese werknemers, vaak met eigen vervoer vanuit hun thuisland naar Nederland komen, vervolgens een auto van hun werkgever krijgen, om te carpoolen (scheelt weer reiskosten voor de uitzendbureaus) en de prive auto’s van die mensen in de wijk blijven staan. Met als gevolg, dat ‘s-avonds andere bewoners soms niet een fatsoenlijke parkeerplek kunnen vinden, omdat naast die prive auto’s ook nog eens de auto van de zaak van die lui er staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *