Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD SCHIEDAM WIL ZOVEELSTE KINDERPARDON

SCHIEDAM- Er zijn op dit moment in Schiedam geen jongeren onder de 18-jaar die wegens illegaal verblijf dreigen te worden uitgezet. Burgemeester Cor Lamers (CDA) ziet daarom voor de gemeenteraad geen aanleiding de regering op te roepen tot een zoveelste kinderpardon. Alle partijen, met uitzondering van de VVD en LOS, hebben daar geen boodschap aan en dringen aan op een nieuwe stroom verblijfspapieren voor uitgeprocedeerden.

De regering is niet erg genegen om op basis van het eerder afgedwongen kinderpardon honderden verblijfspapieren te verstrekken aan illegalen. Belangrijkste argument: de minderjarige illegalen en hun ouders hebben te weinig  meegewerkt aan hun vertrek; het meewerkcriterium. Het gaat daarbij om 98% van alle aanvragen voor een verblijfsvergunning.

De diverse pardonregelingen in Nederland waren tot nu toe altijd omgeven door list, bedrog en fraude. Bekendste voorbeeld was de Angolees Mauro. Na het alsnog binnenhalen van een verblijfstatus maakten de reguliere media pas bekend dat Mauro had gelogen over zijn achternaam en over zijn geboortedatum. Hij had al jaren een paspoort, waarmee hij na zijn komst in Nederland terug had gekund naar zijn moeder in Angola. Zijn leugens hadden geen gevolgen meer voor zijn verblijfsvergunning.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *