WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTERAAD BESLIST OVER PARKEERPLAATS BREEWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is aan de gemeenteraad om te beslissen wat er uiteindelijk gaat gebeuren met de afgesloten parkeerplaats aan de Breeweg in Vlaardingen. Volgens de Wegenwet is de onttrekking aan de openbaarheid van een weg een raadsbevoegdheid. Er dient daarom een voorstel aan de raad te worden voorgelegd door het stadsbestuur, erkennen burgemeester en wethouders. Het is vervolgens aan de raad om een besluit te nemen over de slagboom bij de parkeerplaats met vier parkeerplekken. Zoveel wordt duidelijk uit de beantwoording door het stadsbestuur van de schriftelijke vragen van het CDA en de CU-SGP.

De fracties vinden dat de gemeenteraad is gepasseerd. De volksvertegenwoordigers zijn van mening dat de overlastgevers aangepakt moeten worden en niet dat er locaties aan de openbare ruimte onttrokken moeten worden waardoor onder andere recreanten geen gebruik meer kunnen maken van dit parkeerterrein.

Vanwege overlast heeft Staatsbosbeheer de parkeerplaats afgesloten. Op de parkeerplaats is al lange tijd sprake van nachtelijke overlast (geluid en vervuiling) voor nabijgelegen bewoners. Ook zijn er veelvuldig sporen waargenomen zoals wietzakjes, condooms, doekjes, blikjes en ander afval. Volgens de gemeente gaat het hier om veel verschillende kleine groepen overlastgevers die moeilijk te benaderen zijn (Seksuele handelingen, verschillende vormen van verdachte situaties, mogelijke drugsdeals, geluidsoverlast vanuit één of meerdere auto’s en dumpingen van grof vuil).

De BOA’s van Toezicht en Handhaving gaan dagelijks langs deze locatie, ook in het weekend. De
overlast die aanleiding is tot verdere maatregelen treedt voornamelijk op buiten de tijdvensters waarin
de handhavers actief zijn. De BOA’s stoppen om 23.00 uur ’s avonds.

Jongerenwerkers zijn tot uiterlijk 23.00 uur actief in de buitenruimte. Daarna worden zaken zonodig
overgedragen aan de politie. Als het gaat om zaken als seksuele handelingen, verschillende vormen van
verdachte situaties en mogelijke drugsdeals, is er geen rol weggelegd voor het jongerenwerk.

Staatsbosbeheer heeft als eigenaar van de parkeerplaats verzocht aan de gemeente deze parkeerplekken op te heffen. Omdat de procedure voor onttrekking aan de openbaarheid lang duurt, heeft Staatsbosbeheer de parkeerplekken inmiddels afgesloten.

Eén gedachte over “GEMEENTERAAD BESLIST OVER PARKEERPLAATS BREEWEG VLAARDINGEN

  1. Hef de parkeerplaats op en de overlastgevers gaan nergens meer drugs dealen, afval dumpen en zullen nooit meer overlast geven. Zij zoeken subiet een nette baan en zijn vanaf de volgende dag gerespecteerde burgers. Toen kwam er een olifant met een heeeeele lange snuit en die blies zó het verhaaltje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *