Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZIET GEEN BEZWAAR AANPRIJZEN COMMERCIEËLE DEELSCOOTERS

SCHIEDAM- Het is heel normaal dat via de website van de gemeente Schiedam een campagne wordt gevoerd voor het gebruik van elektrische deelscooters van het commerciële bedrijf Ways2go. Nagenoeg alle gemeenten in de regio doen hier aan mee vanuit het gezamenlijke belang om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op kritische vragen vanuit de gemeenteraad. Wel vindt men op het stadskantoor dat de gemeente, gelet op het aantal meldingen van overlast, de campagne ook had moeten aangrijpen om breed aandacht te vragen voor het correct stallen van de scooters. ‘Wij vragen de betrokken partijen om hier in toekomstige campagnes scherper op te letten’, aldus het stadsbestuur.

Sinds eid september promoot de gemeente een actie waarmee Schiedammers tot en met december edurende de eerste 45 minuten gratis gebruik kunnen maken van een deelscooter. Schiedammers kunnen voor meer informatie terecht op de website van Ways2go.

Het uitprobeeraanbod richt zich op het vergroten van de bekendheid van de deelscooters en het gebruik ervan en op het groei van de bekendheid van Ways2go en haar campagnes. Voor Schiedam is het een succes als het gebruik van de scooters toeneemt en de periode van stilstand verder afneemt. Op de langere termijn is het een succes als de beschikbaarheid van deelmobiliteit er toe leidt dat mensen de overstap maken naar duurzamere vervoerwijzen.

Exacte aantallen gebruikers geven de aanbieders niet vrij. Het totaal aantal ritten van naar en binnen Schiedam van aanbieders Felyx en Go Sharing samen bedroeg in het afgelopen jaar ruim 70.000. In ongeveer de helft van de gevallen wordt een scooter na een eerdere rit binnen 2 uur opnieuw gebruikt (5o-percentiel). In vrijwel alle gevallen wordt een scooter binnen 24 uur opnieuw gebruikt (95-percentiel). In slechts enkele gevallen blijft een scooter langer dan 24 uur stil staan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM ZIET GEEN BEZWAAR AANPRIJZEN COMMERCIEËLE DEELSCOOTERS

  1. Tot nu toe, heb ik alleen nog jongeren zien rondtuffen op die teringdingen. Lijkt wel of ze betaald worden om die scooters op willekeurige plekken neer te zetten. Lekker gratis reclame, waar je normaal voor zou moeten betalen.

  2. Naar ik.hoorde is het vrij gemakkelijk om fraude te plegen met het gebruik van die ondingen. Dat zou een reden kunnen zijn dat ook ik regelmatig jongeren van nog geen 16 jaar op die ondingen zie rijden. Welk normaal denkend mens betaald een absurd hoog bedrag voor zo onding? Daarnaast vind ik de gegevens die je moet doorgeven via internet volledig in strijd met de wet op de privacy. Daarnaast leveren die ondingen veel overlast op in de straten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *