WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE VLAARDINGEN REGISTREERT KENTEKENS

VLAARDINGEN- In verschillende Vlaardingse wijken worden momenteel kentekens geregistreerd. Dit gebeurt door medewerkers van het onderzoeksteam dat in opdracht van de gemeente in maart en april de parkeerdruk in verschillende wijken van de stad in beeld brengt. Deze zogenaamde parkeerdrukmetingen worden gehouden op verschillende dagen op verschillende tijdstippen (ook in de avond/nacht en in het weekend) om zo een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de parkeerdruk in de wijken.

Voor veel mensen is de zoektocht naar een parkeerplek voor de auto een steeds terugkerende ergernis. Om goed zicht te krijgen op het probleem is het belangrijk dat de gemeente goed in beeld krijgt en houdt waar op welke momenten een tekort is aan parkeerplekken.

De onderzoekers spraken de afgelopen week in sommige buurten met mensen die niet wilden dat hun kenteken genoteerd werd. Wat wil de gemeente met deze informatie? En komt de privacy van bewoners zo niet in het geding? Volgens de gemeente is het voor het zoeken naar oorzaken en oplossingen belangrijk om na te gaan of in een buurt vooral auto’s van de buurtbewoners staan, of dat er veel auto’s van Vlaardingers uit andere wijken staan. Of zelfs auto’s van buiten Vlaardingen. ‘De onderzoekers kunnen alleen zien uit welk postcodegebied een kenteken komt. Het is dus niet zo dat zij op deze manier een naam of adres van de betreffende automobilist kunnen achterhalen’, laat de gemeente weten.

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente onder andere bij de aanpak van parkeeroverlast in de gebieden die grenzen aan het betaald-parkeren-gebied. Daarnaast houdt de gemeente in verschillende wijken rondom het gebied voor betaald parkeren gespreksbijeenkomsten om ook van bewoners zelf te horen welke problemen zij ervaren en welke mogelijkheden zij zien om de parkeerdruk te verminderen. Een eerste bijeenkomst voor bewoners in de Engelsche Boomgaert en de Indische Buurt is geweest. De eerstvolgende bijeenkomst is in april voor bewoners van de Oostwijk. De datum en locatie worden nog bekend gemaakt.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

2 reacties op “GEMEENTE VLAARDINGEN REGISTREERT KENTEKENS

  1. Ik hoop dat de gemeente Vlaardingen ook eens in de H.R.Holststraat komt kijken. Hier is na 18.00 uur echt een parkeerprobleem. Dit is veroorzaakt door de gemeente Vlaardingen zelf. Ten eerste door het beleid dat er parkeervergunningen afgegeven zijn aan de bewoners van de nieuwbouw huizen, dit in tegenstelling van de afspraken die met de gemeente zijn gemaakt voor dat deze huizen gebouwd werden. Deze nieuwe bewoners werden verplicht om een parkeerplaats op eigenterrein te kopen voor veel geld. Deze nieuwe bewoners zouden GEEN parkeervergunning krijgen. Dit om parkeerproblemen te voorkomen voor de bewoners in de huizen die er nog staan. Dit wekt echt vertrouwen in de politiek en de gemeente Vlaardingen. Ten tweede zijn er een stuk of 7 boomvakken geplaatst ten grote van een parkeerplaats, daarbij komt ook nog de ingangen van de eigenterrein parkeerplaatsen en de vervallen opslagplaats van Harteveld. Graag zou ik iemand van parkeerbeleid eens spreken in deze straat.

  2. Het is overal een probleem in Vlaardingen. Komt deels doordat er nooit rekening is gehouden tijdens de bouw van wijken, dat er heel veel auto’s bij zouden komen, maar tegenwoordig is er nog een probleem bijgekomen. Veel van de Oostblokkers, nemen hun eigen auto mee en parkeren deze in de stad om vervolgens iedere ochtend met een auto van hun uitzendbureau Tradiro, WestFlex, en nog meer van die flexbedrijven naar het werk te rijden. Bedrijfswagens geven net zo veel problemen. Vaak hebben ze al 2 prive auto’s en dan komt er nog iedere dag een bedrijfsbus bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *