WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE SCHIEDAM EN COMMERCIËLE BV RUZIËN OVER TIENERMOEDERS

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam en de commerciële KomKids Kinderopvang B.V. liggen met elkaar overhoop over de opvang van een handjevol tienermoeders en hun kinderen. De directie van de B.V. is boos op de gemeente, omdat de besloten vennootschap investeringen op zich zou moeten nemen door een verhuizing van het project voor de tienermoeders.

Wethouder Marcel Bregman (D66) laat weten te zijn geconfronteerd met een huisvestingsvraag ‘van een commerciële partij die kinderen opvangt’. Bregman: “Ze moesten uit het gebouw van Lentiz. Toen zijn ze via via even voor een jaar bij de gemeente terecht gekomen, omdat wij een ruimte hebben in de Gravin Aleidaschool.”

De B.V. draait in de Aleidaschool al omzet met een peuterspeelzaal en een BSO. De gemeente wil het project voor de tienermoeders huisvesten op de eerste verdieping. Het gaat daarbij om een combinatie van opvang voor de kinderen en school voor de minderjarige ouders. Bregman: “Als iedereen mee had gewerkt, en alles mee had gezeten, dan had het zelfs kunnen lukken voor 1 september.”

Tot deze week was de gemeente ervan overtuigd een goed aanbod te hebben gedaan door alle hulp toe te zeggen. Bregman:  “Maar Komkids wil daar blijkbaar geen gebruik van maken. Aan de ene kant is dat goed. Blijkbaar hebben ze het op een andere manier opgelost, maar dat de gemeente niet mee wilde werken, … dat vind ik een beetje jammer. Dat die indruk zou ontstaan, want dat is gewoon niet het geval.”

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *