Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEMEENTE MOET HELPEN BIJ LERARENTEKORT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam moet samen met de schoolbesturen een gezamenlijke aanpak opstellen om het lerarentekort terug te dringen. Dat wil de gemeenteraad op initiatief van de PvdA, SP en de fracties Post en Van Dijk. Om te beginnen moet onderzocht worden hoeveel leraren na een aantal jaren uit Schiedam vertrekken naar andere steden.

Het gevolg van het lerarentekort zou al zichtbaar worden in Schiedam. En dit tekort zal de komende jaren steeds nijpender worden, voorspellen de fracties.

De initiatiefnemers zijn van mening dat de werkomstandigheden in het groot stedelijk onderwijs van invloed zijn op het lerarentekort. Het gaat volgens de fracties niet alleen om het werven van leerkrachten, maar het is ook zaak leraren te binden aan het werken in Schiedam. De concurrentie wordt steeds groter. De opgave is daarom te groot om het een zaak van de afzonderlijke schoolbesturen te laten zijn. De gemeente Schiedam kan een bijdrage leveren, maar het lerarentekort tegelijk niet oplossen voor de schoolbesturen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *