Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEMEENTE MOET 800 BOMEN TERUGGEVEN AAN VLAARDINGERS’

VLAARDINGEN- GroenLinks (GL) in Vlaardingen wil van het stadsbestuur weten waar de ruim achthonderd bomen worden gecompenseerd die verdwijnen door de aanleg van het Blankenburgtracé. Wat GL betreft zou het wenselijk zijn om een deel van de te compenseren bomen als het ware ‘terug’ te geven aan de Vlaardingers. Een groot deel van de gekapte bomen betrof namelijk het tweede volksbos. Dit zou wat GL betreft kunnen door het aanleggen van extra minibossen.

Wat GL betreft zijn er wellicht ook mogelijkheden om woningcoöperaties te bewegen om hun bewoners van bomen voor in hun tuin of ruimte rond de woningen te voorzien. De partij komt het raadsvragen.

GL: ‘Het afgelopen jaar zijn er meerdere positieve ontwikkelingen te zien ten aanzien van het boombeleid in Vlaardingen; er wordt extra aangeplant, er wordt meer gedaan om bomen te behouden, het beleid wordt erop gericht om het boomvolume te doen toenemen en er is een nieuwe boomverordening in de maak. Daarnaast worden Vlaardingers steeds vaker uitgedaagd om mee te denken en te doen. Dit zien we onder andere terug bij de aanplant van het minibos of het vergroenen van tuinen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *