Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELUIDSHINDER SPOOR BIJ WOONTORENS SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Rond de toekomstige wijk met woontorens in Schiedam-Oost komen eventueel geluidsschermen wanneer de verlengde stationsoverkapping niet door gaat. Het plaatsen van schermen op Schieveste is daarmme een serieuze terugvaloptie.

Indien schermen geplaatst worden zullen deze er anders uitzien dan de huidige schermen langs de Hoekse Lijn. Dit hangt samen met de eisen die ProRail en NS stellen aan schermen rond het spoor, maar ook met de ruimtelijke kwaliteit op Schieveste. Op de Hoekse Lijn is gebleken dat er veel resonantie ontstaat. Indien schermen noodzakelijk zijn wil Schiedam schermen van een absorberende constructie. Dit wordt meegenomen bij de technische uitwerking.

De gemeente wil ook hoogbouw op Schieveste als ‘barrière’ voor fijnstof en geluid afkomstig van de A20. Op die manier denkt de gemeente de nieuwe woonwijk te kunnen bouwen achter station Schiedam Centrum.
De ligging van Schieveste ten opzichte van de snelweg en het spoor maken dat zorgvuldig moet worden omgegaan met zaken als fijnstof en geluid. In het ontwerp voor het gebied is daarom gekozen voor een bebouwingswand. Deze wand maakt het mogelijk een aangenaam woon- en verblijfsgebied te realiseren, denkt de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *