Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEHEIMHOUDING BIJ AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De inhoud van meerdere stukken rond het aardgasverbod voor Schiedam-Groenoord zijn geheim verklaard door het stadsbestuur. Burgemeester en wethouders wensen geheimhouding op de documenten ‘Businesscase Energie voor Groenoord’ en ‘Haalbaarheidsonderzoek referentiecomplexen aansluiten op stadsverwarming in Groenoord’.

René Karens, fractievoorzitter van GroenLinks (GL) in Schiedam, heeft zich 2 weken terug al en public geërgerd aan ‘partijen die roepen dat het aardgasverbod in Schiedam-Groenoord bewoners veel geld gaat kosten’. Deze partijen zouden ‘bewoners doelbewust en schaamteloos voorliegen’. Karens: ‘Waarschuwingen over de kosten voor bewoners zouden slechts één doel dienen: paniek zaaien om aandacht te trekken’. De partij van Karens is groot voorstander van het aardgasverbod.

De eigen GL-wethouder Jeroen Ooijevaar heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat er geen enkele garantie is dat alle inwoners van Groenoord het dreigende aardgasverbod financieel aankunnen. De huren in Groenoord zullen door het aardgasverbod met 105 euro per maand stijgen, waarschuwt de Groenoord Belangen Groep. Eigenwoningbezitters in Groenoord worden opgezadeld met tenminste een investering van 13.650 euro wanneer het aardgasverbod in werking treedt. Er wordt daarbij gerekend met het beste scenario, want inmiddels circuleert ook een bedrag van minimaal 15.600 euro voor de noodzakelijke investeringen per huishouden, waarvoor eigenaren een extra lening moeten afsluiten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “GEHEIMHOUDING BIJ AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Nederland hangt aan elkaar van leugen en bedrog . Men moet stoppen met de bevolking op kosten jagen. Straks hangen we allemaal aan het infuus.

  2. de kliemaat drammers ,,liegen en bedriegen ! de kosten zullen de pan uit rijzen
    nederland is het enige land.in europa met deze onzinnige plannen !
    in duitsland Gaan ze beginnen met gas ,,ipv Bruin kool is gas de schone optie !
    nederland dwaze land !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *