WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NUL VLAARDINGERS IN WONINGEN AZC

VLAARDINGEN- Geen enkele Vlaardinger kan aanspraak maken op een woning in het gebied naast bedrijventerein Vergulde Hand West. Dat krijgt raadslid Thom van Vugt (ONS.Vlaardingen) te horen van burgemeester Bert Wijbenga (VVD). De flexwoningen die op de locatie geplaatst worden zijn een noodvoorziening voor Oekraïners.

De woningen wordt volledig betaald door het Rijk, verwacht de gemeente. Het rijksgeld is specifiek bedoeld voor de opvang van Oekraïners. Dat geldt ook voor het funderen van de grond en de ontwikkeling van de benodigde (basis)voorzieningen, zoals de aanleg van riolering, licht en wegen.

Het realiseren van de langdurige opvang is alleen mogelijk als er 100% Oekraïners in de woningen worden gehuisvest. Eerst komen de Oekraïners in de gemeentelijke opvanglocaties (Broekpolderweg en District U (Casa Nova) en de particuliere opvang in Vlaardingen in aanmerking voor een woning. De resterende woningen worden verdeeld over Oekraïners uit andere gemeenten. Het regionaal coördinatiepunt in Rotterdam verdeelt de woningen.

5 reacties op “NUL VLAARDINGERS IN WONINGEN AZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *