Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VETERANENDAG VLAARDINGEN DOOR LOCKDOWN

VLAARDINGEN- Vanwege de lockdown gaat de lokale Veteranendag, die Schiedam en Vlaardingen samen organiseren, op 20 juni niet door.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): “Vorig jaar vierden we samen met Schiedam onze lokale Veteranendag. Op de lokale Veteranendag spreken beide gemeentebesturen hun waardering uit voor alle Schiedamse en Vlaardingse veteranen die vochten voor onze vrijheid. Het is een dag van ontmoeting van oude en jonge veteranen om ervaringen te delen en herinneringen op te halen. Door hun verhalen weten we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wij mogen van geluk spreken dat  we dit jaar alweer 75 jaar vrijheid kennen. Dat we vrij zijn om te bepalen wat we zeggen, wat we doen en wat we geloven. Uiteraard altijd wel zolang we hier niemand kwaad mee doen. Het is goed om daar dankbaar voor te zijn en te beseffen hoe belangrijk dat is. Ik wil alle veteranen van harte bedanken voor hun inzet voor onze vrijheid. We kunnen in juni niet bij elkaar zijn op de lokale en Nederlandse Veteranendag, maar we kunnen wel een witte anjer dragen als erkenning en waardering voor onze Nederlandse veteranen. Ik draag een witte anjer op 27 juni? U ook?”

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Elk jaar vindt op een zaterdag rond 29 juni de Nederlandse Veteranendag plaats. 29 juni is de geboortedag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij de zogenaamde vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *