Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VERKLARING STIJGING STRAATROVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is geen duidelijke verklaring voor het stijgend aantal gewapende misdrijven in de Schiedamse veiligheidsrisicogebieden, ondanks de intensivering van de preventieve controle. Dat erkent het stadsbestuur van Schiedam in antwoord op vragen van GroenLinks naar de inzet van het preventief fouilleren.

Volgens het stadsbestuur betreft de stijging niet de gewapende overvallen, maar straatroven. Opvallend daarbij is dat het vaak om ‘jongeren’ gaat, zowel hij de daders als bij de slachtoffers. De indruk bestaat dat er ook jongeren zijn die door straatroven een ‘carrière’ in de georganiseerde criminaliteit starten.

Elk halfjaar wordt de aanwijzing van de veiligheidsrisicogebieden en het preventief fouilleren beoordeeld en de gemeenteraad wordt hierover elk halfjaar geïnformeerd. Daarbij speelt de ontwikkeling van (gewapende) geweldsdelicten een belangrijke rol. Naast het preventief fouilleren is de aanpak van de high impact delicte nog steeds actief.

Het stadsbestuur laat in een toelichting weten: ‘Het is niet mogelijk om de effectiviteit van preventief fouilleren als los onderdeel te meten. Per periode verschillen de cijfers. Het aantal overvallen en zware geweldsdelicten zijn de afgelopen jaren afgenomen. Delicten als straatroof en wapenbezit blijken moeilijk beïnvloedbaar. Wel zijn we van mening dat de aanwezigheid van wapens in het publieke domein, zeker ook als het om minderjarigen gaat, aangepakt moet worden. We hebben de afgelopen periode met zorg geconstateerd dat het wapenbezit onder soms zeer jonge kinderen en jongvolwassenen toeneemt. Gezien de ontwikkelingen en de combinatie van preventieve en repressieve middelen die worden ingezet zien we op dit moment geen alternatief voor preventief fouilleren.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GEEN VERKLARING STIJGING STRAATROVEN SCHIEDAM

  1. Zet eens wat goed bewapende lokbejaarden in, van die rechercheurs die je als oud vrouwtje verkleedt. Resultaat gegarandeerd, vooral in nieuwland en oost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *