Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VERBOD: VUURWERKTOERISME NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Komende jaarwisseling moet Schiedam rekening houden met vuurwerktoerisme. Burgemeester Cor Lamers (CDA) sluit dat fenomeen in elk geval niet uit nu de jeneverstad het vuurwerkverbod met een jaar vooruit heeft geschoven.

Lamers: “Rotterdam gaat de komende jaarwisseling in ieder geval wel voor een algeheel vuurwerkverbod. Van Vlaardingen is het nog niet duidelijk, omdat er geen besluit is genomen. Nog niet. Ik weet in ieder geval dat er een verschil is in de positie tussen Rotterdam en Schiedam. En ik hoop eerlijk gezegd dat er niet al te veel vuurwerktoerisme naar Schiedam zal ontstaan.’

Het is nog niet bekend hoeveel handhavers en politiecapaciteit er rond de jaarwisseling beschikbaar is in Schiedam. De politiecapaciteit tijdens de jaarwisseling is per definitie opgeschaald met meerdere teams en eenheden, met de mogelijkheid tot bijstand op afroep uit de regio.

In maart diende GroenLinks Schiedam de motie ‘Schiedam Vuurwerkvrij in’, samen met Progressief Schiedam en Fractie van Dijk. Volgens de drie fracties is vuurwerk ‘verschrikkelijk slecht voor de gezondheid en het welzijn van mens, dier en milieu’. En: ‘Iedere jaarwisseling komen de openbare orde en veiligheid in het geding’. Begin dit jaar deed de gemeenteraad een principe-uitspraak: wij willen een vuurwerkverbod, maar afgelopen dinsdagavond hadden de drie fracties toch minder haast met het verbod.

Sandra Mantingh (GroenLinks): “Onze motie vroeg naast om een afsteekverbod ook om een of meerdere feestelijk alternatieven voor het thuis vuurwerk afsteken. Deze alternatieven worden dit jaar zo goed als onmogelijk vanwege Corona (lockdown, red.).”

Andere vooruitschuivers vinden dat de vuurwerkhandel te zwaar wordt getroffen door het nu al invoeren van het verbod voor de komende jaarwisseling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *